Canals

Ser capità: guanyar o aprendre

Pot succeir que, durant l'etapa estudiantil o després de finalitzar els nostres estudis, ens envaeixi un buit, un desarrelament o la sensació de no encaixar. Hi ha persones que s'adonen que voldrien haver pres un altre camí o una altra carrera professional. Si és així, no ens espantem. La reubicació, l'autoconeixement i la cerca d'allò que més ens apassiona, serà llavors el més útil per iniciar un canvi de rumb. I, per què no, el més excitant. És indiscutible que el camí recorregut sempre aporta aprenentatge, noves experiències i creixement personal. Això pot servir-nos contínuament com a base per transformar-nos i mirar el futur amb actitud creixent.

On és el límit? Vivim encadenats a les nostres creences, als valors que de manera cultural, innata i inconscient se'ns han inculcat. Ens sotmetem a tradicions que se'ns han imposat i a judicis de valor que poden ser un impediment per a nosaltres, un fre. Per què deixem que mesurin les nostres capacitats, si ni nosaltres no ens sabem capaços del que podem aconseguir? Ha d'arribar el moment d'iniciar una retroinspecció i generar noves oportunitats, destapar el que sempre hem cregut i despullar les nostres pors. Som a temps de canviar de rumb?

Per a molts, la vida és canvi i, amb això, creixement. El creixement es retroalimenta del canvi. Vivim en un espai en el qual la flexibilitat és un requisit indispensable en la majoria d'institucions. Llavors, haurem de realitzar també canvis en la nostra quotidianitat i en la manera de viure les coses fins al moment. Sempre som a temps d'esdevenir capitans del nostre vaixell i prendre el timó amb força. El rumb, el traçat en el mapa, el punt de partida i el final, són els viatges i la destinació que podem crear per i per a nosaltres mateixos.

Actuar amb determinació és la clau per crear nous recursos i possibilitats. Tenir un propòsit fix i realista és el primer objectiu. Et trobis en la situació que et trobis, pregunta't sempre quin és el motiu? Si ho tens clar, podràs començar a construir el camí amb què et sentis més satisfet. Intenta visualitzar-ho i llança-t'hi. Què passa si no ho aconsegueixes? Recorda aquesta frase que darrerament s'ha popularitzat: “De vegades es guanya i d'altres s'aprèn”.

Patricia Boquete

Tècnica en Orientació Professional

Universitat Abat Oliba CEU

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia