Canals

Espais per descobrir

La riquesa paisatgística, natural i cultural del territori català, recollida en 44 propostes turístiques per a l’estiu

Paisatge i natura hi tenen un gran protagonisme, sense oblidar l’important llegat històric i cultural escampat arreu del país
La diversitat de propostes per gaudir del territori català és immensa i s’adequa a tot tipus de públic

Dels boscos alpins de la Vall d’Aran a les salines del Delta de l’Ebre; de paisatges màgics a la Catalunya Nord al patrimoni romà de l’antiga Tàrraco; i de les roques de la Costa Brava als camins plens d’història de les planes lleidatanes. Les propostes per conèixer el territori català són moltes i diverses, i no només passen per petits pobles amb encant o espais naturals de bellesa captivadora: no s’ha d’oblidar el patrimoni arquitectònic i cultural que es pot trobar també a les ciutats, com els ja mencionats de Tarragona o els vestigis andalusís de Lleida, el call jueu de Girona i la Baetulo romana. I la gran metròpoli, Barcelona, pol d’atractiu turístic internacional on encara és possible gaudir de l’ambient mariner al barri de la Barceloneta.

En definitiva, no calen grans desplaçaments ni pressupostos exagerats per disfrutar d’unes vacances sorprenents. Les rutes proposades a les pàgines següents són només una petita mostra de la gran quantitat d’espais i de recursos turístics que tenim a l’abast. N’hi ha per a tots els gustos: des del senderisme més agosarat que proposa resseguir caminant les muntanyes més emblemàtiques de la Catalunya prelitoral fins passejades tranquil·les per camins de ronda o excursions en bicicleta per terres plenes de fortaleses i castells. Com que afortunadament tot el territori té els seus propis atractius, les diferents propostes escollides estan repartides per les quatre demarcacions: 12 a les comarques gironines, 11 a les de Barcelona, 9 a les de Tarragona i 10 a les lleidatanes; i també a la Catalunya nord, amb dues rutes més. La natura i el paisatge hi tenen un protagonisme molt important, però també la història i el llegat patrimonial i cultural. Així, us proposem visitar museus, jaciments arqueològics i conjunts arquitectònics. Alguns tan famosos com el Besalú medieval i altres menys coneguts però igualment interessants com el jaciment iber de Ca n’Oliver, a Cerdanyola, on s’han reconstruït alguns habitatges d’aquella època.

Altres propostes són més lúdiques, com pujar al campanar més alt de Catalunya a Valls, visitar en carruatge la Fageda d’en Jordà a la Garrotxa, fer snorkel en platges gairebé verges de la costa tarragonina o degustar vins amb denominació d’origen al Maresme. En total, 44 propostes que us faran aixecar de la gandula i trepitjar el territori per gaudir d’una riquesa no sempre prou coneguda i valorada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia