Canals

Santa Pau

GARROTXA

Un paisatge de volcans i cingles

La Garrotxa és una comarca de contrastos, plena de volcans, però també amb abundants cingles i congostos

L’alta Garrotxa ofereix diversos itineraris pedestres, com ara el que condueix al cim del Mont o a Sant Aniol d’Aguja

La Garrotxa és un territori idoni per a les sortides en família, sobretot tenint en compte que l’oferta de rutes per fer a peu és variada i es troba degudament senyalitzada. En el cas de la Zona Volcànica de la Garrotxa, disposem de fins a 25 itineraris que es troben degudament documentats al web del parc, amb informació detallada sobre el recorregut, els serveis i els atractius de cadascun d’aquests. Un dels més populars és el que transcorre entre la Fageda d’en Jordà i els volcans de Santa Margarida i del Croscat i que ens permet gaudir d’un bosc extraordinari de faigs i del volcà més gran de la península Ibèrica, amb 160 metres d’alçada. Un altre dels itineraris ens condueix fins la cinglera basàltica de Castellfollit de la Roca, un dels escenaris més interessants del parc. Una altra de les rutes que destaquem és la de les tres colades, que ens permet recórrer una interessant zona de cingleres basàltiques i contemplar algunes mostres d’arquitectura industrial a la vora del riu.

El paisatge canvia radicalment quan ens endinsem a l’alta Garrotxa. La zona ofereix fins a sis itineraris pedestres que permeten resseguir tots els racons i que es troben degudament senyalitzats, per la qual cosa es poden fer fàcilment en família. D’aquests, val la pena destacar el que condueix a la Mare de Déu del Mont, tot seguint els indrets que van fascinar el poeta Jacint Verdaguer o el que ens porta fins el cim del Bassegoda. En tot cas, un dels recorreguts més populars és el que condueix a Sant Aniol d’Aguja i que permet recórrer alguns dels escenaris de la La punyalada, de Marià Vayreda. A banda d’aquesta immersió literària, el recorregut és ple de contrastos, amb substrats que combinen el silícids i el calcaris i formacions que van de l’alzinar fins al bosc de ribera o les comunitats de roca i tartera.

Cliqueu aquí per a més informació.

Amb carruatge

Les passejades amb carruatges per la Fageda d’en Jordà s’han convertit en una estampa indestriable del paisatge a la la Garrotxa. Des de fa 28 anys, l’empresa familiar Lava Parc ofereix aquest i altres serveis, com ara allotjaments, restauració o passejades amb cavall, per posar només alguns exemples. Tot plegat, adaptat a qualsevol format i necessitat, ja sigui escoles, grups o visites individuals. D’aquesta forma, podrem gaudir d’un entorn incomparable en què, segons el poeta Joan Maragall, “ens agafarà un dolç oblit de tot el món”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia