Canals

Palafrugell

BAIX EMPORDÀ

Seguint l’olor del mar

Palafrugell ofereix un munt de rutes per gaudir d’un paisatge espectacular

Hi ha moltes formes de descobrir la Costa Brava; però probablement una de les més atractives és fer-ho a través dels seus camins de ronda, tot descobrint impressionants penya-segats i cales arrecerades; i sempre amb el rastre de l’olor del mar. Al municipi de Palafrugell, els camins de ronda es converteixen en una experiència inoblidable i permeten recórrer el municipi de sud a nord (o a la inversa), tot travessant els pobles costaners de Calella, Llafranc i Tamariu.

El primer itinerari que proposem és el que va de Sant Roc al Golfet i es troba al sud-oest de Calella de Palafrugell. Es pot iniciar des del passeig de la platja de Sant Roc, on trobem unes escales que ens condueixen fins al camí de ronda. La passejada permet gaudir d’una vista espectacular del front marítim de Calella i de les Illes Formigues, tot travessant escales i túnels.

Una altra de les propostes és la que surt de la zona est de Calella de Palafrugell i ens porta a la muntanya de Sant Sebastià, tot travessant Llafranc. En aquest cas, cal sortir des dels Tres Ponts i agafar el camí de ronda en direcció a Llafranc. Una vegada arribem a la plaça de la Marina, baixem per les escales de Garbí que porten al passeig de Cípsela, on es troba la badia de Llafranc. Després de superar un petit tram d’escales, cal seguir la carretera que puja fins la muntanya de Sant Sebastià. La caminada té una recompensa fascinant, amb unes vistes espectaculars de Calella i Llafranc.

Una tercera opció és la que voreja la façana litoral de Calella de Palafrugell. El punt de sortida és la platja de Sant Roc. Des d’aquí, es van succeint les cales fins arribar al Portbò, conegut per les cantades d’havaneres. Tot seguit anem trobant es Còdol, el mirador de Primitiu Guri, la platja del Canadell i, finalment, a través d’un petit tram d’escales, arribem als Tres Pins. En aquest punt descobrirem la torre de guaita de Calella, construïda l’any 1597 per controlar els atacs pirates.

Cliqueu aquí per a més informació.

Descobrir tresors

Els camins de ronda no només són una excusa perfecta per gaudir de la natura, sinó també una forma de conèixer el patrimoni. A través dels camins de ronda de Palafrugell podem descobrir, per exemple, les Illes Formigues, escenari de la batalla en què Roger de Llúria va aconseguir vèncer Felip III l’Ardit el 1285, o trobar la torre de guaita que va construir.se a Calella per tal de defensar-se dels atacs dels corsaris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia