Canals

Barcelona

BARCELONÈS

Reviure un barri de pescadors

La Barceloneta manté un munt de propostes que la converteixen en un destí atractiu per al visitant

El barri de la Barceloneta és història viva de la ciutat. Aquest barri, construït per tal d’encabir els veïns que havien estat desplaçats arran de la construcció de la Ciutadella, va ser concebut amb una estructura militar, amb carrers estrets i rectilinis. El barri, poc a poc, es va anar consolidant com un barri en què es teixia la vinculació de la ciutat amb el mar, ja fos a través dels pescadors o de les guinguetes a peu de platja, que es van convertir en una estampa popular durant molts anys. Avui, el barri ens recorda aquest passat, però també ens introdueix a la ciutat més cosmopolita, impulsada a partir dels Jocs Olímpics del 1992. Resulta especialment recomanable passejar pels seus carrers fent petar la xerrada amb els veïns que encara surten a prendre el sol durant l’estiu o bé aturar-se en alguna de les terrasses dels bars o restaurants. La Barceloneta també és el barri del Museu d’Història de Catalunya, un espai en què podem conèixer l’evolució del nostre país des dels primers pobladors fins a l’actualitat.

A banda d’això, hi ha un munt de visites guiades que ens permetran trencar la rutina, com ara la que ens permet visitar la Confraria de Pescadors i gaudir d’un bon menú mariner. També resulta recomanable la proposta que duu el títol de Barceloneta secrets, que ens permet descobrir alguns aspectes inèdits del barri en companyia de tota la família. Per fer-ho, només cal descarregar-se un díptic que inclou la informació necessària per al recorregut i,a partir d’aquí, deixar-se endur per la tafaneria. El gran estímul d’aquesta proposta és que ens permet conèixer alguns detalls o edificis que no formen part de cap guia clàssica i que, en canvi, ens ajudaran a conèixer molt millor aquest barri ben singular de Barcelona.

Cliqueu aquí per a més informació.

El passat industrial

Durant el segon terç del segle XIX, el barri de la Barceloneta es va consolidar com a un dels eixos industrials de la ciutat de Barcelona. Els equipaments industrials, juntament amb les instal·lacions ferroviàries, es van convertir durant anys en un tap que va impedir el creixement del barri cap al Poblenou. Aquest mur es va trencar arran de les obres olímpiques i alguns dels antics edificis es van convertir en equipaments. Algunes de les rutes culturals que s’ofereixen intenten donar a conèixer aquest llegat industrial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia