Canals

De Tarragona a Altafulla

TARRAGONÈS

Passejant pel camí de ronda

De Tarragona a Altafulla es pot resseguir la costa passant per platges de sorra fina, boscos i penya-segats

Per desgràcia pocs espais de la costa catalana s’han salvat de la construcció massificada, i encara són menys els que queden propers a grans nuclis urbans i amb facilitat d’accés. Aquest és el cas de les platges del nord de Tarragona, que es poden seguir fàcilment pel camí de ronda que va de la ciutat fins a Altafulla. La ruta que proposem té l’avantatge que tant a Tarragona com a Altafulla les estacions de tren queden molt a prop i per tant aquest mitjà es pot utilitzar per a l’anada o per a la tornada, en funció del sentit del trajecte. Si es comença des de Tarragona cal seguir el passeig marítim i la platja del Miracle en direcció al Fortí de la Reina, una construcció militar del segle XVIII que durant la guerra de Successió permetia, per la seva situació estratègica, controlar la línia de costa. El trajecte segueix cap a la platja de l’Arrabassada i passa per davant del Sanatori Savinosa, un complex d’edificis que es va començar a construir el 1929 per acollir malalts de tuberculosi i que també va ser orfenat i hospital durant la Guerra Civil. Fa més de quatre dècades que està abandonat, si bé l’any passat es va aprovar un projecte per rehabilitar-lo i recuperar les instal·lacions per a ús públic.

L’itinerari continua tot seguit per la platja també anomenada Savinosa i per la platja dels Capellans per passar després a la platja Llarga, que fa més de tres quilòmetres. Quan s’acaba la sorra es continua pel costat d’una antiga pedrera romana i el camí de ronda s’endinsa per l’anomenat bosc de la Marquesa, passant per sobre la cala Fonda o cala de l’Arboçar, que està encaixonada entre penya-segats. El passeig continua per la platja de Calabeig o de la Roca Plana i arriba fins a la platja de la Mora, amb la Torre de la Mora com a referència, que es va construir per controlar la pirateria durant el segle XVI. Seguint el camí s’arriba llavors fins el castell de Tamarit i la platja del mateix nom, que després s’ajunta amb la d’Altafulla. L’itinerari pot acabar amb una visita al recinte arqueològic dels Munts. En total, uns 16 quilòmetres que es poden fer tranquil·lament en família.

Cliqueu aquí per a més informació.

La Tarraco romana

Declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 2000, el llegat romà a Tarragona deixa ben clara la importància que va tenir Tarraco en l’imperi romà, amb tres símbols de la seva supremacia: l’amfiteatre, construït al segle II; el circ, del segle I i considerat un dels més ben conservats d’Occident; i el teatre, que malauradament està en mal estat i no es pot visitar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia