Canals

Salou i Vila-seca

TARRAGONÈS

La història que mira al mar

A part de sol i sorra, la Costa Daurada ofereix també propostes culturals i naturals interessants

A Vila-seca es poden veure diferents torres de defensa que es van aixecar en l’època dels pirates

Salou i Vila-seca es coneixen internacionalment com a destinació turística i la presència de Port Aventura i Ferrari Land hi atrau cada anys milions de visitants. Però allunyats del turisme més massificat encara s’hi poden trobar indrets no tan coneguts i on és possible resseguir la història d’aquest territori que ja era conegut en l’època dels romans. Un exemple és la Torre Vella de Salou, construïda el 1530 per protegir la població i els seus béns de les incursions dels pirates que arribaven al Port de Salou, atrets per les flotes comercials. L’exterior presenta l’aspecte original, però l’interior ha estat rehabilitat i és la seu d’un centre cultural dedicat principalment a exposicions d’art. Prop de la Torre Vella es troba l’església de Santa Maria del Mar, construïda el segle XVIII pel gremi de mariners, i ja al passeig Marítim hi ha el monument a Jaume I, que evoca el 5 de setembre de 1229, quan la flota catalana va sortir d’aquest punt per conquerir Mallorca. Altres punts d’interès són el moll i el monument als pescadors; el xalet Bonet, d’estil modernista tardà; i les fonts ornamentals, que les nits d’estiu ofereixen un interessant espectacle de llums i música. A Vila-seca val la pena visitar el castell d’aspecte neomedieval, el celler noucentista, l’església de Sant Esteve, amb més de 800 anys d’història, el santuari de la Mare de Déu de la Pineda i les diferents torres de defensa que es van aixecar en l’època de la pirateria. Una d’elles, la torre d’en Dolça, construïda el segle XII, dona nom actualment a un parc urbà dissenyat amb criteris sostenibles. Tot això sense oblidar un espai d’interès natural com és la Sèquia Major, una zona humida litoral al nucli de la Pineda de 17,3 hectàrees.

Cliqueu aquí per a més informació i també aquí

Frases de la notícia Frase: FRASE
Titol
Text
A Vila-seca es poden veure diferents torres de defensa que es van aixecar en l’època dels pirates

Quan es pon el sol

El capvespre és el moment ideal per recórrer el camí de ronda de Salou, que va de la zona de Pilons, al nucli turístic, fins a la tranquil·la platja Llarga, passant per la platja de Capellans i la cala Llenguadets.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia