Canals

Valls

ALT CAMP

A vista de campanar

El campanar de l’església de Sant Joan, a Valls, és una talaia privilegiada oberta a visites guiades

Convertit en tot un símbol de la ciutat, el campanar de l’església de Sant Joan de Valls, de 74 metres d’altura, és el més alt de totes les esglésies parroquials de Catalunya, i des del replà on hi ha les campanes es poden arribar a veure pobles i terres de cinc comarques diferents. Amb aquestes vistes immillorables no és estrany que capti l’atenció dels visitants, que ara tenen la possibilitat de pujar-hi en visites guiades que duren prop d’una hora i mitja. L’accés al campanar es fa en grups de vint persones. L’església de Sant Joan Baptista, que el 2015 va ser declarada bé cultural d’interès nacional, es va construir al segle XVI, però s’ha pogut documentar que es va aixecar sobre les restes d’una església romànica anterior. El campanar es va començar a construir, amb pedra i ferro, el mes de març del 1896, i l’any següent, per la festivitat de Santa Úrsula, va ser beneït en un acte multitudinari. Amb el temps, però, a causa del tipus de pedra calcària utilitzada en l’obra, es va anar degradant l’estructura. Per aquest motiu es va crear una comissió per promoure la seva restauració a partir d’aportacions econòmiques de molts veïns de Valls. Les obres, un treball mol laboriós i complex, van començar el 1984 i van fer possible la consolidació i restauració de tota la pedra de la part superior de l’edificació.

Cliqueu aquí per a més informació.

El celler de Nulles

Una altra opció per visitar el campanar és la ruta El Cel i la Terra, promoguda per l’Oficina de Turisme de Valls i la Vinícola de Nulles, i que inclou una visita al celler modernista d’aquesta població, amb tast de vins i berenar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia