Canals

Deltebre

BAIX EBRE

Viure el delta

El contacte entre el riu Ebre i el mar crea un paisatge emblemàtic i captivador, amb una gran riquesa ambiental

A la Punta del Fangar es pot observar, els dies de molta calor, els curiosos miratges

El delta de l’Ebre és un paisatge emblemàtic i captivador, considerat, a més, l’hàbitat aquàtic més important de Catalunya. El contacte entre el riu i el mar crea una riquíssima varietat d’ambients: badies, platges, dunes, salobrars, bosc de ribera, llacunes costaneres, illes fluvials i ullals, tot plegat convivint amb els arrossars, la pesca, l’agricultura, la ramaderia, la caça i el turisme. Com que no té desnivells, és ideal per fer-hi excursions a peu o en bicicleta. La ruta que proposem permet conèixer la part nord fins a la Punta del Fangar. El recorregut pot començar a l’Ecomuseu del Parc, a Deltebre, que introdueix els visitants en els valors naturals i humans d’aquest paisatge emblemàtic, amb explicacions sobre la pesca, la navegació fluvial, la construcció de sèquies i canals o el cultiu de l’arròs. Sortint de l’Ecomuseu, una pista asfaltada porta fins a la platja i els arrossars que queden a la dreta marquen l’antic límit de la llacuna del Canal Vell. A l’esquerra, un camí de terra passa a tocar de la línia de dunes i acaba a l’àrea protegida.

En aquest punt es pot començar un passeig per la platja, que dona una interessant perspectiva de la península del Fangar. S’ha de tenir en compte que tot el delta és una important zona de nidificació d’aus i que s’ha de respectar l’entorn. A la Punta del Fangar hi ha un far que senyoreja sobre l’aigua i en aquesta zona es poden veure, quan fa calor, els misteriosos miratges. Són només efectes òptics, però poden fer que sembli real veure cotxes circulant sobre el mar. A la Punta del Fangar, a més del far i una mica abans, també hi ha un mirador que permet gaudir de les vistes, que inclouen, a part de les llargues extensions de sorra i aigua, les típiques muscleres de la badia.

Cliqueu aquí per a més informació.

Llacunes i salines

La part sud del Delta també ofereix nombrosos itineraris per descobrir, per exemple, les llacunes de l’Encanyissada i de la Tancada. Aquí val la pena visitar la Casa de Fusta, un altre punt de referència del parc natural, amb una exposició permanent dedicada a la formació de les llacunes del delta i la seva evolució a partir de la transformació en camps d’arrossars. Després, seguint per la Barra del Trabucador, s’arriba a la Punta de la Banya, on un mirador permet observar les basses de les Salines i els grups de flamencs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia