Mor Josep Viñas, alcalde d'Alforja

Un càncer se'l va endur ahir als 60 anys. L'enterrament serà demà

L'alcalde d'Alforja, Josep Viñas Juncosa, va morir ahir als 60 anys en un centre hospitalari a causa d'un càncer que se li havia detectat feia pocs mesos. Viñas havia estat fins divendres exercint les seves funcions a l'ajuntament. El finat havia rellevat el 2007 en el càrrec l'històric convergent Josep Mariné, fruit d'un pacte entre el seu partit, el PSC, i ERC, tots dos amb tres regidors, tants com CiU. Un ple extraordinari ahir a la tarda va decretar dol oficial al municipi fins demà dijous, quan s'acomiadarà l'alcalde amb una cerimònia civil a les 10 del matí al pavelló municipal Parc Amics d'Alforja. El fins ara primer tinent d'alcalde, Xavier Filella, assumirà provisionalment el càrrec, mentre s'espera un proper ple que determini com queda l'equip de govern.

La notícia va causar commoció ahir a Alforja, i també a la família socialista de la comarca. El PSC del Baix Camp va emetre una nota en què destaca la humanitat de Viñas, «un referent per als que considerem la política com un compromís ètic». «El Josep ha marcat un abans i un després en la projecció i desenvolupament del poble», asseguren, i «ha estat una persona fidel sempre als seus principis, d'una integritat sense màcula i amb una capacitat de lluita inesgotable».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.