Necrològiques

A reveure, Dr. Eduard de Ribot i Mundet

Estem vivint uns moments que cap de nosaltres hauríem pensat mai que viuríem. Entre el que estem passant amb aquesta pandèmia, un dels fets més tristos és que les persones que ens deixen aquests dies que dura el confinament no tenen dret a tenir dels éssers estimats el comiat que voldrien i es mereixen, i els que se’n van pel virus ho han de fer sense l’escalf de la família, tot i que penso que ho podem entendre, donada la gravetat de la situació.

Ens ha deixat el Dr. Eduard de Ribot i Mundet després d’una llarga malaltia que ha portat amb gran serenitat, donant com sempre el seu saber, la seva professionalitat i la gran vessant humana amb els seus pacients, i molt especialment la seva dedicació a la gent gran fins al seu darrer alè de vida.

Era fill del Dr. Eduard de Ribot i Batlle, que l’any 1945 va ser pendonista d’honor dels Manaies de Girona, membre d’una nissaga de metges i infermeres que tenim espargits a la nostra ciutat. A casa venien nenes que ara són àvies, venien amb la mare i deien “som Ribot”. Una de les frases més repetides que podem sentir a dir del doctor Ribot que ens acaba de deixar és que vivia per als pacients, així ho va demostrar en els més de quaranta anys que va treballar a la reconeguda Clínica Girona de la nostra ciutat, essent cap de medicina interna del centre.

Des d’aquestes ratlles m’uneixo al dol de tota la família, esposa, fills, nets, germans... de la qual he conegut molts membres; dir-los que encara que hagin passat un comiat en la més estricta intimitat, tenien tots els gironins al seu costat en aquest moment tan especial de dir adeu a una persona tan estimada.

Doctor Eduard de Ribot i Mundet, des de dalt continuï vetllant pels seus pacients que tant l’estimaven. Mai l’oblidarem. Quan es retrobi amb altres grans metges que l’han precedit, donin una guspira de llum en la lluita contra el coronavirus. Ho necessitem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia