Necrològiques

Carlos Pujol Lagarriga

Filòleg i editor

Dilluns al vespre va morir Carlos Pujol Lagarriga víctima d’un càncer contra el qual feia anys que lluitava. Mal moment per poder morir acompanyat dels éssers estimats, amb els hospitals tal com estan de saturats.

Nascut a Barcelona el 1966, era llicenciat en filologia romànica per la Universitat de Barcelona i feia gairebé trenta anys que estava vinculat, principalment com a editor, al sector de l’edició, en què els seus consells i les seves lectures a fons sempre eren ben valorades pels autors. Tot i que també va exercir de traductor, la seva feina principal va ser la d’editor, professió que va desenvolupar en segells com ara Plaza & Janés, Edicions Destino, Vozdepapel, El Andén, Ámbar i Editorial Alrevés. Va ser professor associat de comunicació escrita a la Facultat de Periodisme i Comunicació de la UIC i va impartit classes en diferents màsters de postgrau sobre edició i gestió cultural (Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Internacional de Catalunya, Universitat de Barcelona i Universitat Pompeu Fabra), com també un curs d’edició a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

Era fill de Carlos Pujol Jaumeandreu (Barcelona, 1936-2012), poeta, traductor, editor, historiador de la literatura, novel·lista i membre permanent del jurat del premi Planeta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia