Necrològiques

A reveure, Roser, gran peixatera

Amiga, botiguera i veïna del Barri Vell de Girona

Fa pocs dies van dir l’últim adeu a la Roser Hercé, de Peixos Camps, amb parada a la meva estimada plaça del Mercat del Lleó de Girona. La Roser té una bonica història. Els seus pares procedien de Banyoles i es van instal·lar a les Peixateries Velles.

Quan l’any 1944 es va inaugurar el mercat, ells van obrir-hi una parada. La Roser es va casar amb un futbolista de renom de primera divisió i van decidir posar el nom de Peixos Camps, el cognom d’ell. Amb esforç i treballant molt, van tirar endavant i van tenir una filla, la Roser, que evidentment va seguir amb la peixateria. Es va casar amb l’Agustí Angelats i la nissaga continuava. Això sí, amb molta amabilitat, herència de família.

Pels volts de l’any 1966, l’Ajuntament va deixar que s’obrís alguna botiga dedicada a aquest producte al centre de Girona, i la Roser i el seu marit, que feien un bon tàndem, van obrir una peixateria al carrer d’Anselm Clavé. Va ser una novetat per a botiguers i gent a qui els quedava lluny el mercat. He de reconèixer que en vam ser clients en una època que la mare podia tenir gent a taula, ella que mai havia tingut un menjador.

Jo des d’aquestes ratlles he volgut homenatjar la senyora Roser. Tant treballar passa factura; que m’ho diguin a mi. Vivia amb la seva filla. Què podia demanar més una mare? Anava en cadira, com anem molts, però passejaven per Sant Agustí.

Hem de reconèixer que hem perdut una gran peixatera, com tantes, i n’he conegut moltes. La Roser filla ho va seguir, igual que la seva filla Eva, que també és al mercat. El més important és que per molts anys puguem tenir la plaça del Mercat del Lleó i tots els seus paradistes.

Roser, jo sempre la recordaré tan maca i agradable i amb aquells davantals tan blancs.

Descansi en pau.

(*) Filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia