Necrològiques

En la mort de Floreal Soriguera, ‘Suri’

Artista i activista sociocultural

L’artista i activista Floreal Soriguera, conegut com a Suri, va morir abans-d’ahir, a l’edat de 95 anys.

Suri va néixer el 1927 al poble occità de La Bastide Roueroux, on la seva família estava exiliada durant la guerra del Marroc. El 1932 la família Soriguera va retornar a Terrassa. El 1941, a l’edat de 14 anys, entra a l’Escola d’Arts i Oficis i es comença a forjar la seva carrera artística. En la seva obra mostra i experimenta amb diversos estils artístics. Després de mostrar predilecció pel realisme, va anar adquirint altres inquietuds i va passar pel figurativisme, el cubisme i l’art abstracte. Més tard, el seu estil pictòric va evolucionar cap a obres basades en la naturalesa, l’etapa artística que més va caracteritzar la seva pintura.

A més de ser considerat un dels pintors més prolífics de Terrassa, també ha estat un gran activista social i un referent cultural de la ciutat. El 1992 va ser nomenat Capgròs de l’Any i el 1995 va rebre, amb la seva dona, l’actriu Maria Dolors Duocastella, la medalla de plata de Terrassa. Entre altres reconeixements, el 2008 va ser nomenat Terrassenc de l’Any.

Les exèquies seran avui, divendres, dia 3 de març, a les 12 del migdia, a l’Espai Temple de Terrassa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia