Sense - Avui

De la Vega veu Chacón com un símbol de l'Espanya que el PSOE vol construir

People

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, ha descrit la ministra de Defensa com un "símbol" perquè compatibilitzarà la seva maternitat amb el seu càrrec. Carme Chacón és la primera ministra espanyola que esdevé mare mentre és en el càrrec. "No es tracta només d'una curiositat fruit de l'atzar, sinó també d'un símbol de l'Espanya que volem construir, en la qual cap dona hagi d'elegir entre la seva feina i tenir un fill".

De la Vega ha fet aquest discurs en la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest divendres, moment en què ha felicitat públicament Chacón pel naixement del seu fill, dilluns passat a l'hospital Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat, la ciutat de la ministra de Defensa.

Una estona abans, Chacón, sortia del centre mèdic amb el nadó, Miquel, i el pare de la criatura, Miguel Barroso. La ministra ha expressat l'enorme alegria i la "gratitud infinita" després d'haver estat mare. "És una cosa meravellosa que no té explicació ni comparació amb res", ha afirmat.

En declaracions a RNE, Chacón ha assegurat que tant ella com el seu nadó es troben "molt bé", després de l'"ensurt" que va suposar que s'avancés el part un mínim de tres setmanes. "Afortunadament no tot es pot controlar, la mare natura té aquestes coses i el Miquel tenia ganes de sortir", ha explicat.

La ministra es quedarà a Esplugues amb la seva família fins diumenge, que es traslladarà a Madrid, a l'apartament del ministeri de Defensa. Això, ha dit, li permetrà "continuar estant en contacte" amb els seus col·laboradors i "atenta a tot el que passa", mentre estigui de baixa per cuidar el seu fill al costat del seu marit, amb el qual compartirà la baixa maternal.

Durant les primeres setmanes, la baixa la farà Chacón, perquè "hi ha coses que no es poden compartir, com donar-li el pit", i les següents les agafarà el seu marit. "Així que compaginarem a partir d'ara, com tantes parelles fan, la nostra vida professional amb la familiar", ha indicat la ministra.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.