Montgat reprèn les obres a la riera Sant Jordi i preveu enllestir-les al febrer

L'Ajuntament també confia a acabar llavors el tancament d'una pista esportiva annexa al pavelló

Tant la urbanització de la riera com el cobriment total de la pista esportiva annexa al pavelló municipal van ser dos dels projectes a fer a Montgat durant aquest any amb fons procedents del pla Zapatero. Però tots dos treballs van aturar-se fa un parell de mesos a causa dels problemes econòmics de la constructora que duia a terme els treballs i que van obligar-la a renunciar a l'obra. Des de llavors, l'activitat a la riera s'havia aturat, esperant que l'Ajuntament trobés com adjudicar a una altra empresa els pocs treballs que queden per fer-s'hi. Després d'una «intensa tasca» als despatxos, segons l'alcalde montgatí, Jordi Ràmia (PSC), el consistori va decidir confiar l'acabament de la urbanització de la riera a una empresa local que ja havia intervingut abans a adequar el clavegueram d'aquest vial durant les obres de cobriment. Segons Ràmia, aquesta empresa va ser l'única disposada a acabar els treballs, i es va comprometre a fer-los sense alterar-ne el contingut i amb el mateix cost pressupostat inicialment, uns 667.000 euros.

El consistori montgatí compta amb aquesta inversió estatal tot i que ahir encara no havia rebut la confirmació oficial del Ministeri de Política Territorial conforme concedeix la pròrroga demanada per acabar els treballs, que s'haurien d'enllestir abans de finalitzar l'any com a condició per disposar d'aquest ajut sempre que no succeís cap problema no imputable al consistori. En el cas de la riera, el fet que hagi estat l'empresa executora dels treballs la causant del retard en l'execució de les obres du a Ràmia a pensar que l'Estat acabarà allargant fins a sis mesos el termini per poder enllestir-les, tot i que la previsió municipal és que s'acabin molt abans, a finals de febrer.

Agraïment als veïns

El batlle montgatí reconeix que l'aturada dels treballs a la riera, fa dos mesos, van ser «un altre contratemps» en l'acabament. Per tot plegat, Ràmia va reiterar ahir «l'agraïment» de l'Ajuntament als veïns i comerciants de la riera per la «comprensió que estan tenint» des que el vial va començar a estar en obres, fa més de dos anys.

Pel que fa als treballs per tancar la pista esportiva, l'Ajuntament ha negociat directament amb les diferents empreses –de fusteria, d'alumini, etc.– que intervenen en la totalitat de l'obra per reprendre-la abans i evitar, així, que les obres esdevinguessin una «runa perillosa» per a la seguretat d'una zona que reuneix molts joves de l'IES Thalassa.

D'aquesta manera, l'aturada dels treballs a la pista ha durat menys que a la riera, però en aquest cas l'Ajuntament encara ha d'adjudicar els treballs de construcció, fontaneria i electricitat que han de completar la millora de la instal·lació. Tot plegat, segons el consistori, també es podria acabar en dos mesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.