Necrològiques

Josep Dordas i Vila

Ramader jubilat i regidor de l’Ajuntament de Campelles

El dia 4 de juny moria Josep Dordas i Vila, de cal Villego, casa del veïnat del Baell, al municipi de Campelles, a l’edat de 74 anys.

Nascut al Baell el 1944, Josep Dordas era un ramader jubilat, regidor de l’Ajuntament de Campelles i un referent en la vida d’aquest municipi. El seu coneixement directe i viscut del bosc, un dels patrimonis més preuats del poble, el van convertir en una persona molt escoltada i consultada.

La seva estimació per la història i les tradicions del país, que gaudia compartint-la amb tothom, el van portar a organitzar unes excursions comentades durant la festa major del Baell, en alguna de les quals va voler que jo hi col·laborés, com ell havia col·laborat en les millors pàgines del meu llibre Campelles ( 2000). Li va fer molta il·lusió la campanya arqueològica a la Torre de Campelles, dirigida per l’Elisenda Collelldemont i l’Albert Pratdesaba. Ells dos i jo havíem quedat amb en Josep de fer una excursió pel camí dels Francs, que havia de donar pistes del passat medieval de Campelles. El ràpid desenllaç de la seva malaltia, però, no ho ha fet possible. No oblidarem la il·lusió amb què volia compartir vivències i saviesa amb els altres, un signe més de la seva bondat.

La cerimònia exequial es va celebrar ahir dimarts, dia 5 de juny, a l’església parroquial del Baell (Campelles).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia