Necrològiques

En record de Joaquim Planas Solà

Quim, quan divendres al matí vam saber la teva mort, ens van passar pel cap i pel cor totes les vivències que hem viscut i compartit amb tu, al llarg d’aquests anys de coneixença.

Has estat sempre un company i col·laborador incansable. Et vares mostrar molt il·lusionat quan et vàrem plantejar la creació d’una secció per preservar i difondre el patrimoni del nostre poble. T’hi vares implicar des del primer dia i, de manera discreta i constant, vares treballar per donar valor i difondre els elements arquitectònics i naturals de Flaçà i els voltants.

De manera autodidacta vares fer recerca de la nostra història, però no de grans gestes, sinó dels fets quotidians, dels llocs, dels oficis, dels noms que es perden, d’allò que ens és més proper. Gràcies a tot aquest treball, hem pogut gaudir dels teus articles a la revista Les Gavarres i en el butlletí de l’aplec de Flaçà, així com de les visites guiades dirigides per en Joan Badia Homs. També, amb en Narcís Arbussé sovint havíeu resseguit camins a la recerca de vestigis, sempre alerta de trobar algun element que us traslladés al passat.

Vàrem començar l’any amb la notícia de la teva malaltia sobtada, però després d’unes setmanes d’incertesa semblava que tot es començava a redreçar. Durant aquests mesos vares lluitar aferrissadament per recuperar-te, amb el suport d’amics i companys, però malauradament la vida no t’ha donat una segona oportunitat.

Quim, siguis on siguis, et volem fer arribar el nostre agraïment per haver compartit totes aquestes experiències amb tu, pel teu mestratge, pel teu treball, el qual intentarem conservar i continuar.

Descansa en pau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia