Necrològiques

Mn. Joan Marquès i Suriñach

Va néixer a Cruïlles el 19 de setembre del 1928. Després de fer els estudis eclesiàstics al Seminari de Girona fou ordenat prevere l’1 de juliol del 1951 a l’església del monestir de Sant Esteve de Banyoles. Va iniciar el seu ministeri com a vicari a la parròquia de Santa Susanna del Mercadal de Girona fins al 1952, quan va entrar a formar part del grup de missioners de la Casa Missió de Banyoles. Durant aquest període amplià els seus estudis al Pontifici Ateneu Angelicum de Roma, on es llicencià en teologia i, uns anys més tard, es doctorà en teologia a la Universitat de Navarra.

L’any 1966 fou nomenat director del col·legi Prats de la Carrera de Palafrugell on va ser fins al 1972, quan fou nomenat director espiritual de l’institut agrari Bell-lloc del Pla de Girona.

El 1990 va ser rector de Sant Esteve de Guialbes, Terradelles, Vilademuls i Sant Marçal de Quarantelles i encarregat de les Olives, i el 1993 se li afegí la parròquia de Galliners.

Del 1994 al 2012 va ser rector de Vilamarí i, del 2017 al 2012, també capellà de les monges Carmelites de Banyoles.

El 2013 es jubilà a la residència sacerdotal Bisbe Sivilla de Girona. Del 2010 al 2017 presidí la comissió de pèrits historiadors de la causa de canonització del servent de Déu Pere Arolas i companys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia