Necrològiques

Lluís Fernández i Soler

Tota una vida dedicada amb gran passió al turisme i l’hostaleria

Més de 60 anys dedicats al turisme i l’hostaleria amb gran passió i entusiasme. Tota una vida! En Lluís entenia com ningú aquest ofici i a ell li agradava dir que no sabia fer-ho de cap altra manera que no fos amb honradesa.

De molt jovenet va començar a treballar al món de l’hostaleria, on va aprendre des de baix l’ofici, primer a l’hotel Colón de Barcelona i després al Terraza de Roses, al President, el Rally i el Motel de Figueres, fins que va poder obrir els seus propis negocis: el llavors El Senglar, que poc després es convertiria en Els Caçadors de Maçanet de Cabrenys, La Gacela de la Jonquera, La Goleta, Els Pescadors i finalment El Mos de Llançà. Al Terraza de Roses va conèixer l’Anna Maria Punset, amb qui va iniciar el seu projecte de vida personal i també professional.

Orgullós que dos dels seus quatre fills poguessin continuar al capdavant dels diferents establiments, deia que es volia jubilar, però la veritat és que no sabia estar sense el contacte diari amb el món de l’hostaleria. Gran conversador i amb un gran humor que va saber conservar fins al darrer dia. Va recórrer el món promocionant la seva estimada Costa Brava, tot i que tenia molt clar que el seu món més apreciat transcorria entre Maçanet de Cabrenys i Llançà.

Tots recordem amb quina gran emoció va rebre el novembre passat la insígnia d’or i brillants que li va entregar l’Associació d’Empresaris d’Activitats d’Hostaleria de l’Alt Empordà, que ell ha presidit fins a l’últim moment, durant 35 anys.

Home d’una gran generositat i altruista, va aconseguir fer realitat un dels grans projectes del sector: l’escola d’hostaleria de Vilamalla.

En Lluís va ser un dels grans defensors de la cuina tradicional i del producte del territori com a element destacat de la gastronomia gironina. Va ser un dels promotors del col·lectiu La Cuina del Vent.

Va ser un dels fundadors de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona i també del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, on ha ostentat diferents càrrecs.

La seva gran inquietud el va portar també a ser un dels primers promotors de la creació de producte turístic amb una de les rutes de senderisme de referència: la de Cotlliure a Cadaqués.

Aquests són només alguns dels molts altres projectes que han deixat un gran llegat al sector.

Amb tu l’associació ha estat una gran família.

Gràcies pels teus consells, president!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia