Necrològiques

Mossèn Xavier Xutglà i Ruiz

Exvicari general de Girona i exrector d’Arenys de Mar i de Sant Salvador d’Horta

Mossèn Xavier Xutglà i Ruiz, exvicari general de Girona i exrector de les parròquies d’Arenys de Mar i de Sant Salvador d’Horta, va morir ahir als 91 anys.

Nascut a Girona el 25 de setembre del 1928, va fer els estudis eclesiàstics al Seminari de Girona i va ser ordenat prevere a l’església del monestir de Sant Esteve de Banyoles l’1 de juliol del 1951. Després d’un any de vicari a Olot, va ser nomenat professor del Seminari-Col·legi Santa Maria del Collell. L’any 1957 es va traslladar a Roma per ampliar els seus estudis i es va llicenciar en teologia al Pontifici Ateneu Angelicum i en dret canònic a la Pontifícia Universitat Lateranense. L’any 1962 va tornar a la diòcesi i va ser nomenat vicari de la parròquia de la Sagrada Família de Blanes; el 1963, prefecte d’interns del Seminari Menor diocesà; l’any 1965, jutge pro-sinodal, i el 1966, rector del Seminari Menor diocesà. L’any 1972 va ser nomenat rector d’Arenys de Mar, parròquia que en aquell moment pertanyia a l’arxidiòcesi de Barcelona. L’any 1974 va tornar a la diòcesi i va ser nomenat vicari general de pastoral fins a l’any 1977, quan se’l va nomenar vicari general de Cúria, càrrec que va exercir fins al 1989. Del 1984 al 1990 també va formar part del Col·legi de Consultors. Del 1989 al 2003 va ser jutge diocesà, delegat diocesà per al Patrimoni Cultural i rector de la parròquia de Sant Salvador d’Horta de Girona. Cal remarcar que l’any 1995 va participar en el Concili Provincial Tarraconense com a representant del Consell Presbiteral. Des del 2003, estava adscrit a la parròquia de Sant Cugat de Salt.

La missa se celebrarà avui, a les 12 del migdia, a la parròquia de Sant Cugat de Salt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia