Necrològiques

Montserrat Sabater Bacigalupi

Va dedicar tota la vida al món de l’edició a Catalunya

Montserrat Sabater, col·laboradora durant més de 50 anys d’editors com Carlos Barral i Josep M. Castellet, va morir el passat divendres 3 d’abril a l’edat de 79 anys. El seu primer treball al sector editorial va ser a començaments de la dècada dels 60 amb Carlos Barral, amb qui va col·laborar a Seix i Barral Editores (on juntament amb Jaime Salinas va posar en marxa els premis Formentor) i a Barral Editores, on va desenvolupar tasques de direcció. L’any 1984, amb Josep M. Castellet, es va incorporar a l’equip d’Edicions 62 per fer-se càrrec del departament de relacions públiques i comunicació fins que es va retirar, l’any 2003. Un cop jubilada, va col·laborar amb Josep M. Castellet posant ordre, classificant i arxivant tots el seu fons personal: documents, fotografies, llibres, quadres...

Montserrat Sabater va viure la història del món de l’edició en directe i en va ser molt més que un testimoni. Tots els que van col·laborar amb ella, editors, autors, llibreters, traductors, redactors, il·lustradors, periodistes, caps de premsa, relacions públiques, administratius... en guarden un gran record.

Els seus fills, Isabel, Anna i Jordi, comunicaran, tan aviat com puguin la data del seu comiat i demanen que la feina de la seva mare, “la seva gran passió”, no es quedi en l’oblit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia