Necrològiques

Joaquim Pi i Quert

Enamorat de la sardana, va estar vinculat durant més de 50 anys a l’Agrupació Folklòrica de Molins de Rei

El sardanista molinenc Joaquim Pi i Quert va morir dilluns passat, l’edat de 90 anys, per causes naturals, segons informa el diari digital Viu Molins de Rei.

Nascut el 1929, era per damunt de tot un apassionat de la sardana de tota la vida i un dels grans actius de l’Agrupació Folklòrica de Molins de Rei (Agrupa), a la qual va estar vinculat durant cinquanta anys com a membre de la junta de l’entitat i com a responsable d’ensenyar a ballar sardanes als més petits. El món de la sardana va ser ja des de petit un dels centres vitals de Joaquim Pi, una tradició que li havia transmès la família, i va mantenir aquest interès fins al final, tot i que ara ja feia temps que l’edat l’havia obligat a mantenir-se’n més al marge. Des de feia quatre mesos residia en una llar per a gent gran de Pallejà, on dilluns va morir.

Joaquim Pi, però, també va ser un ferm activista que va participar en el teixit sociocultural de Molins de Rei, sobretot a través de l’Agrupa. S’hi va incorporar anys després de la seva fundació i la seva tasca va estar molt vinculada a la secció de sardanes, així com també a l’àrea de manteniment de l’associació. Molts també el recorden com un dels organitzadors de la botifarrada que l’Agrupa fa durant la Fira de la Candelera i era també un gran aficionat al món geganter.

Arran de la seva dedicació a l’Agrupa, el 2007 va rebre una placa commemorativa per haver estat soci de l’entitat durant cinquanta anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia