Necrològiques

Recordant Nuri Yglesias Cruz

Dilluns m’arribava la notícia del traspàs de la senyora Nuri Yglesias Cruz, ànima, junt amb el seu marit, el senyor Miquel Mascort, de la galeria d’art El Claustre, del carrer Nou de Girona. Fundada el 1983, ha esdevingut amb el temps la galeria més gran de Catalunya, i ja fa una colla d’anys el seu bon fer els va portar a obrir també galeria a la ciutat empordanesa de Figueres.

Parlar d’art i del que ha esdevingut la tasca d’aquest matrimoni d’arrels gironines ben conegudes i estimades de tota la vida ho deixo per als experts en art; però, com a gironina que soc, això no vol dir que no senti el seu traspàs i la tasca que ella sempre va tenir en el desenvolupament de la galeria. Ara en Marià, un dels fills, ja està al capdavant del negoci, junt amb la Mònica.

Ahir a les sis de la tarda es va celebrar el seu comiat a la parròquia de Santa Susanna del Mercadal, on es van aplegar familiars, amics i gent del mon de l’art.

Jo, des d’aquestes ratlles, m’uneixo al dol de la família i, molt especialment, al del seu fill Carles Mascort Yglesias, amic i expresident de la Confraria de Jesús Crucificat Manaies de Girona, manaia en actiu juntament amb el seu fill Miquel.

Nuri, segur que quan arribis a aquell lloc tan privilegiat que deus tenir reservat divisaràs el quadre més gran que mai hauràs vist a la galeria, gaudeix-lo, ja que tan sols les persones que arribin a aquest lloc privilegiat tindran l’ocasió de contemplar aquesta gran obra.

Descansa en pau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia