Necrològiques

Record d'en Jaume Vilanova Font, qui fou alcalde de Sales de Llierca

Dissabte, 3 de juliol, ens va deixar en Jaume Vilanova, que va ser alcalde de Sales de Llierca del 1979 al 1987. Ens ha deixat una gran persona. En Jaume era, per damunt de tot, un home bo, un home de paraula, amb un gran esperit de servei, una persona acollidora, entregada als altres i sempre disposada a ajudar tothom.

Nascut a Bassegoda, al cor de l'Alta Garrotxa, ha viscut la major part de la vida entre Can Nou de Bassegoda i l' Orri de Sales de Llierca. Ha estimat aquesta terra i n'ha tingut cura com ningú.

Va ser alcalde de Sales en una època difícil, però va fer una gran feina. Era una època en què els recursos eren molt escassos i ser alcalde d'un poble tan petit era encara molt més difícil que avui. Malgrat tot, va treballar incansablement pel bé del poble i va aconseguir, entre altres coses, que l'any 1983 la carretera de Tortellà arribés a Sales, una vella reivindicació del nostre poble. Una altra obra molt destacada del seu mandat va ser portar la llum a la majoria de cases del poble. No va ser una feina fàcil, però la seva empenta i la seva persistència ho van fer possible.

A la casa de l' Orri on vivia, tothom que hi passava trobava l'acolliment i l'escalf d'en Jaume i la Teresa, la seva dona, que l'ha acompanyat al llarg de la seva vida i n'ha tingut cura fins al darrer moment d'una manera exemplar.

Avui estic trist perquè, a més d'un gran alcalde, he perdut un bon amic, però el seu record m'acompanyarà tota la vida. El seu treball, la seva saviesa, la seva manera de fer serà sempre un bon exemple per a mi.

Jaume, descansa en pau.

(*) Alcalde de Sales de Llierca

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia