Necrològiques

A reveure, amics Ramon Casellas i Benet Garriga

No és gaire normal dedicar escrits per partida doble, però a vegades les coincidències t’hi obliguen. Ahir m’arribava la notícia del traspàs de l’estimat Ramon Casellas Moner, originari del Barri Vell de Girona i el pare un gran electricista. En Ramon es va casar amb una amiga d’infantesa i veïna, la M. Carme Roura, traspassada no fa gaire en la flor de la joventut. Ella de soltera vivia al damunt del desaparegut antigament Bar Los Claveles, portat per l’Antoni, després va ser restaurant el Barri Vell i més tard el Vinil.

En Ramon i la M. Carme en casar-se anaren a viure al carrer Ciutadans, on hi havia la casa del senyor Eduard. Amics del teatre, van ser dels fundadors del Grup Màscares de Girona i van participar en infinitat d’esdeveniments. Gent molt coneguda i estimada en aquest món. Per motius familiars van aixecar el vol de la seva estimada Girona i van aterrar a Fornells el 2006. Allà la Lídia ha dit adeu als pares i l’àvia. Per a mi he perdut un tros molt important de la meva infantesa, principalment per part de la mare i ara en Ramon.

Ramon, sé que la M. Carme et deu haver vingut a rebre; aquí han quedat els vostres fills i aquells nets, ara nois, que amb il·lusió un dia també van acompanyar els nostres gegants. Digue’ls que la seva amiga d’infantesa que s’escrivien aquelles postals tan maques encara aguanto. Però ens retrobarem.

Descansa en pau.

He dit que aquest a reveure seria doble, i és que fa molt pocs dies ens va deixar en Benet Garriga Fernàndez. Els seus orígens, quan jo era una nena, eren a prop de casa, precisament a l’edifici de Los Claveles a mà esquerra. Tenia una germana que es deia Inesita i la mare, Esperança, i tenien com a pensió i a mà dreta vivia la M. Carme Roura. Casualitats. Moren els pares i en Benet marxa del Barri Vell fa anys, i molts, i apareix d’alcalde de Fornells, em penso que del 1979 fins al 1991. En entrar en contacte pel Facebook envia fotos del carrer dels pares d’ell al pont de Sant Agustí. Per a mi retrobar aquelles fotos va ser un tresor. Ara jubilat, sé que volia fer quelcom per a la gent gran i em va fer arribar informació.

Amb la pandèmia tot va quedar aturat, i l’altre dia em vaig assabentar que havia traspassat. M’havia passat per alt, tot i que m’han dit que es va fer una missa.

Avui, la veritat, no podia dedicar unes ratlles al Ramon sense dir també “a reveure, Benet”, ja que tots dos éreu del meu Barri Vell i vau anar a Fornells i heu marxat quasi junts de diferents famílies.

Benet, segur que la Inesita, la teva germana que tan estimaves, et deu haver vingut a esperar. Jo recordaré la foto de petits, éreu records vius de la meva infantesa.

Descansa en pau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia