Necrològiques

Recordant Josep Maria Guixeras Llavanera

Exveí del Barri Vell de Girona i amic

No sé si són els moments actuals que vivim, però a mi se m’ajunta el degoteig de sentiments de persones amb fil directe amb mi i amb casa meva; intentaré ser breu. Fa uns dies vaig fer un escrit pel senyor Quimet Casassas, i hi vaig esmentar el nom d’una persona traspassada. Al cap de poques hores rebo un correu de la filla de la persona esmentada en l’escrit, Josep Sin Martel, fundador de la casa Raid. El seu pare ens havia venut la primera nevera congelador en estrenar els salons fa 60 anys, i m’agraïa enormement el fet d’haver recordat el seu pare.

Dilluns miro les esqueles i pel cognom Guixeras vaig pensar: “Deu ser el fuster?”, però vaig veure que la vídua era l’Eulàlia. Li vaig fer un correu preguntant-li si era ella, i ella em va confirmar que era el seu marit, i em va dir on havia nascut: Rambla, 27. La mare cosidora ensenyava a cosir en un local amb un rètol al balcó “Corte y confección”. Eren un matrimoni amb dues noies i un noi, el petit, el seu marit. Li envio una foto per saber si és la seva cunyada. Tota la vida ho he dit. Diria que surt al llibre; estic bloquejada. Confirmat, hi surt d’esquenes. A més de venir a buscar la llet, havia celebrat el casament a casa. Fa uns moments m’ha escrit i em diu: “Carme, com pot ser que dos defuncions hagin unit la meva família i la teva després de 60 anys?”.

Josep Maria, ja ho veus, arran del teu sobtat traspàs, tot i que esperat, ens hem comunicat amb la teva estimada Eulàlia, la teva esposa, mare dels teus fills i àvia dels teus nets. La teva mare, que era bona cosidora, segur que et farà, ara que ja deus gaudir de la companya dels pares, un vestit com el de la comunió.

Descansa en pau.

*Filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia