Necrològiques

Germana Montserrat Casellas Rabaseda

La germana Montserrat Casellas Rabaseda va ser directora i priora de l’escola de les Dominiques de Sant Narcís de Girona onze anys, priora provincial deu i missionera durant vint anys. Nascuda a Salt el 28 de febrer de 1931, va morir a Vic la matinada del 28 d’agost, amb noranta-un anys.

La Montserrat va néixer en el si d’una família d’hortolans de Salt, a la casa coneguda com Can Mau. Era la gran de vuit germans i ja des de ben petita, com a estudiant de les Dominiques de Salt, volia ser monja dominica.

Va entrar a la congregació de les Germanes Dominiques de l’Anunciata a Vic el 5 de març de 1948. La seva primera professió va ser el 8 de setembre de 1949 i la consagració definitiva, sis anys després, el 8 de setembre de 1955.

Primerament la van destinar a Pineda de Mar, on va passar els seus primers anys d’educadora com a professora de comerç i on ja va deixar empremta del seu tarannà generós i proper, alhora que exigent amb ella mateixa i amb els altres.

Després de ser directora i priora a les Dominiques de Sant Narcís des de 1964 fins a 1975, va ser durant deu anys, fins al 1985, la responsable com a vicària i priora de la província de Sant Ramon de Penyafort, que engloba divuit comunitats de Dominiques a Catalunya i dues a les Balears. A més, actualment formen també part de la província cinc comunitats a Àsia (tres a les Filipines i dues al Vietnam), que són el fruit dels vint anys que la Montserrat va viure a les Filipines per expandir la congregació cap a orient.

Va ser dos anys després d’acabar el seu servei com a priora provincial, que se li va encomanar la fundació de noves comunitats a les Filipines. Tenia en aquell moment 56 anys. La seva empenta, fe, passió i dedicació la van ajudar a iniciar, des de zero, la implantació de les Dominiques en aquell país i la seva posterior expansió cap al Vietnam.

Després de dues dècades a les Filipines, per raons de salut va tornar a Catalunya, i va ser assignada a la comunitat Col·legi de Vic-Casa mare, i més endavant, per l’empitjorament de la seva salut, a la residència, també a la capital d’Osona, on va morir diumenge passat després de setanta-tres anys de dedicació a la vida religiosa.

En la missa celebrada dilluns amb motiu del seu enterrament, a més de la presència de familiars i membres de la congregació i de la comunitat educativa dominica, van participar-hi presencialment i telemàticament monges de les Filipines i el Vietnam per donar testimoni personal de l’impacte determinant que la Montserrat va tenir en la seva vocació religiosa i en la vida de les comunitats veïnals on va desenvolupar la seva tasca.

Al cel sia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia