Necrològiques

CULTURA

Mor el periodista Fernando Delgado, antic diputat a les Corts Valencianes

En la seva faceta d’escriptor va guanyar el premi Planeta el 1996

El periodista, locutor i escriptor Fernando González Delgado (Santa Cruz de Tenerife, 1947), que va ser diputat a les Corts Valencianes, va morir ahir als 77 anys, segons va anunciar la cadena SER, un dels mitjans on va treballar. Era conegut per tothom com Fernando Delgado.

Llicenciat en Periodisme per la Universitat Complutense de Madrid, entre el 1996 i el 2005 va dirigir el seu programa més conegut “A vivir que son dos días”, precisament a la SER. També va ser director de Radio 3 en els seus inicis (1981) i de Radio Nacional d’Espanya (1982-1991). També va ser membre del Consell de RTVE entre el 1986 i el 1990.

La trajectòria de Delgado va ser reconeguda en el sector amb els grans guardons que es concedeixen als presentadors de ràdio i televisió, el premi Ondas i l’Antena d’Or. El 2005 va deixar el periodisme per dedicar-se a la literatura. El 1996 ja havia triomfat amb el seu llibre més conegut “La mirada del otro”, que va rebre el premi Planeta.

Delgado, que mai va amagar sentir-se un home proper al socialisme, va ser diputat pel Partit Socialista del País Valencià entre el 2015 i el 2019, on va presidir la mesa de les corts ja que era el diputat de més edat.

El 2004 els periodistes Alfredo Urdaci i Alfonso Ussía van acusar Delgado d’haver-los definits com els hereus dels assassins de lorca en una vigília electoral. Ussía, de fet, va insultar-lo però Delgado el va portar als tribunals i va guanyar el cas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia