Necrològiques

SOCIETAT

Mor l’empresari Jaume Juscafresa, antic alcalde de Saus, Camallera i Llampaies

Va ser el batlle del municipi del 1979 al 2003 i va fundar Juscafresa el 1959 amb la seva dona

L’empresari i antic alcalde de Saus, Camallera i Llampaies (Alt Empordà), Jaume Juscafresa i Camps, va morir ahir als 89 anys. Va ser el batlle de la vila durant 24 anys (1979-2003) liderant sempre les llistes de Convergència i Unió. Durant el seu mandat va reclamar que Renfe mantingués l’estació de tren, durant molt temps amenaçada. Va participar en algunes de les manifestacions veïnals tallant la via fèrria.

La seva trajectòria com a empresari del sector de la maquinària agrícola el va fer també una persona molt reconeguda no només al municipi sinó a tot el país. El 1959 va fundar a Camallera, amb la seva dona, Conxita Estarriol, Juscafresa SA.

Fill de pagès d’una família amb sis germans, havia de ser veterinari però ell preferia la mecànica. Va començar en un taller de cotxes arreglant de tot fins que va fer un pas decisiu en la seva trajectòria, fer el salt a la maquinària agrícola.

Un dels primers productes va posar al mercat va ser el remolc escampador de fems, el 1964, que durant dècades va ser el producte estel·lar de la companyia. No van ser tot flors i violes. Ho va explicar ell mateix en una entrevista en aquest diari el 2009: “Quan vam començar a exportar a França, una empresa ens va enganxar amb tres milions de pessetes, que mai no hem cobrat. Llavors acabàvem de fer una ampliació a la casa i ens va deixar amb l’aigua fins al coll. Vam pagar a tothom, gràcies a un director de banc que ens va dir que deixéssim el deute aparcat i de cada remesa que féssim de lletres es quedaria un 20% i així podríem anar seguint endavant. Ens havia donat un termini de quatre anys i en dos ho vam liquidar..”

El 2006, va entrar al sector industrial amb la fabricació de remolcs amb caixa basculant per al transport de material de construcció. Des dels seus inicis l’empresa va anar ampliant amb els anys les seves instal·lacions. Va començar amb un petit local de 60 m quadrats i quan l’empresa va celebrar els seus 50 anys de via ja en tenia un del 400 m quadrats.

La societat va anar canviant també de titulars al llarg del temps. Del 1959 al 1988 va funcionar com una empresa familiar. L’any 1988 hi van entrar més socis familiars, i Jaume Juscafresa va passar a ser el soci majoritari i gerent de l’empresa. El 1989 va fundar Juscafresa Agrícola SA, dedicada a la venda de productes d’importació, però va ser absorbida per Juscafresa el 1998, any en què el fill va passar a ser-ne el gerent.

La companyia va crear també un servei de postvenda a tot l’Estat i un mercat d’ocasió a través dels seus distribuïdors. Ha exportat, entre d’altres països, a l’Argentina, Mèxic, França, Portugal, Itàlia, Rússia, Romania, l’Egipte i el Marroc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia