Necrològiques

SOCIETAT

Mor Jordi Valls, antic alcalde de Cervià i un referent a Girona

Va ser el president de l’Associació de Veïns de Rambla i Argenteria i president de la Nit de Poetes

Cervià de Ter i Girona van perdre dimecres un dels seus veïns més il·lustres, Jordi Valls i Alabau. Al seu poble de tota la vida va arribar a ser alcalde després de guanyar les eleccions del 2007 liderant com a independent la llista d’ERC. Va durar poc més d’un any. Els seus propis companys i els regidors de CiU li van fer una moció de censura. “Com a batlle no va voler renunciar als seus principis i sotmetre’s als dels partits”, recorda un bon amic seu, Narcís Illa, que considera que amb el temps els veïns li han acabat donant la raó en aquell tens episodi municipal. “Sense ell segurament jo no seria alcalde avui del poble”, admet Guillem Surroca, el batlle actual.

Valls, que tenia 76 anys quan va traspassar, era sobretot un defensor de causes justes, que per alguns, però no per ell, podien semblar perdudes. Així, la seva persistència va fer possible que algunes lluites no fossin en va. Fill de pagès de Cal Rosc de Bosc, havia lluitat des de jove pel sistema de cooperatives; en ple franquisme es va enfrontar a la concentració parcel·lària que afavoria els grans propietaris, i tot just fa sis anys va aconseguir que se soterrés una línia elèctrica al poble contra la voluntat de la companyia quan van arreglar la carretera.

Va viure sempre entre Cervià i Girona. Va regentar amb la seva dona, Anna Boix Teixidor, els establiments de Can Teixidor, un dels quals estava situat a la Rambla, de bosses de mà i peces de cuir. Va ser un activista veïnal de primer ordre. Com a president de l’Associació de Veïns de Rambla i Argenteria coneixia gairebé tothom en un dels grans eixos comercials de la ciutat. Era un amant de la poesia i no només de llegir-la, sinó d’escoltar-la. Va ser president de la Nit de Poetes, esdeveniment que va ajudar a impulsar i que l’any passat va arribar a la 30a edició.

Tant a Cervià com a Girona, recorda en Narcís Illa, Valls era un tertulià nat: “Li agradava xerrar, opinar de tot, fer país, anar amb la colla d’amics i aturar-se amb tothom. Casa seva sovint era un punt de trobada.” Tot i que va viure molts anys a Girona, sobre la botiga de la Rambla, sempre va estar empadronat i va votar a Cervià.

La cerimònia de comiat tindrà lloc avui a les 17 h al Monestir de Cervià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia