Necrològiques

Mor Miquel Giralt, alcalde a la Vajol durant 20 anys

Va ser un dels fundadors de la Comissió d'Actes Lluís Companys i promotor de les Rutes de l'Exili

Miquel Giralt, que va ser alcalde de la Vajol durant vint anys, va morir ahir. Giralt era fill d'una família originària de la Vajol i, tot i que per circumstàncies de la vida no va néixer en aquest poble, sempre va ser estretament vinculat al municipi, en què va ocupar el càrrec d'alcalde del 1979 al 1999. L'alcaldessa actual, Dolors Manzanera, confirmava ahir que, a banda d'aquests últims anys, en què la malaltia l'havia apartat del seu poble, Giralt s'havia seguit implicant en la vida local, i més especialment en la Comissió d'Actes Lluís Companys de la Vajol (de la qual havia estat un dels fundadors). Ell va ser precisament a l'origen del monument al coll de la Manrella, en memòria de l'antic president de la Generalitat. També va promoure la comissió de l'Exili Mundial i les Rutes de l'Exili, amb la col·locació, a l'entrada del poble, d'un monument en homenatge als exiliats que es va inaugurar l'any 2000.

Miquel Giralt també havia estat el propietari de la mina Canta, una mina de talc del municipi que va passar a formar part del patrimoni històric del país quan es va convertir en el búnquer on es va amagar el tresor de la República en la Retirada. Giralt havia cedit la mina Canta a l'Ajuntament i l'edifici és un dels punts emblemàtics de les Rutes de l'Exili. Nascut el 1930, Miquel Giralt hauria fet 84 anys aquest 2014. La cerimònia funerària tindrà lloc dimecres, 29 de gener, a les
4 de la tarda, a l'església de la Vajol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia