Necrològiques

Joan Rosa i Roca

Expresident de l'Hospitalitat de Lourdes i veí del Barri Vell

Aquesta nit ens ha deixat sobtadament Joan Rosa i Roca als 71 anys. Era el petit dels tres fills —darrere hi venia la M. Carme— de la reconeguda Llibreria Roca, ubicada al cor del Barri Vell de Girona. Aquesta llibreria va ser tot un referent en el camp de l'educació, ja que distribuïa els llibres d'ensenyament i material escolar, i s'hi venien els cucurutxos de Setmana Santa fets per la senyora Isabel, la mare.

Dels quatre fills de la llibreria ningú va seguir el negoci, tot i que en Joan va ser un dels que hi va estar un temps. Després va treballar al Butano de Caldes de Malavella, la seva dona, la Rosa, es va posar a la botiga amb els avis i la Lita fins al tancament per jubilació.

En Joan i la Rosa van tenir dues filles, l'Anna Maria i la M. Àngels. Anys més tard, a ell el van traslladar crec que a Vilafranca. En Joan estava molt implicat amb la parròquia del Carme, que, de fet, era la nostra. Dies enrere, en una foto d'una pujada als Àngels amb mossèn Mundet, el vaig descobrir a ell i la que avui és la seva dona, la Rosa. No tenien més de setze anys. Abans, els nens del barri érem com germans: jugàvem tots plegats al carrer i no cal que recordi que bé que ens ho passàvem.

En Joan, des de molt jovenet, va començar a acompanyar malalts amb l'Hospitalitat de Lourdes. La seva sensibilitat per ajudar els altres i estar present en un esdeveniment tan especial com és anar a Lourdes amb l'Hospitalitat el va portar a ser-ne el president al llarg de nou anys —del 1986 al 1994—. Durant tot aquest temps, en Joan no va deixar de demostrar mai la seva gran estimació i vocació de servei a l'altri.

Enguany va anar a esperar la comitiva a la tornada del santuari i els va manifestar la gran il·lusió que tenia per acompanyar-los l'any que ve, en el cinquantè aniversari. Malauradament, aquest somni no el podrà complir, però tinc la seguretat que el seu esperit i la seva estima per aquesta Hospitalitat farà que en Joan estigui present en el cor de molts dels presents.

Sé que avui per a la gent de l'Hospitalitat —malgrat que no ha fet el mal temps d'ahir— ha estat un dia gris i trist, ja que en Joan era una persona molt estimada dins i fora de l'entitat. Segons em deia Montse Agell, en Joan va ser un mestre per a tota aquesta gent que fa una colla d'anys que va a Lourdes.

En Joan ha tancat els ulls la matinada de Santa Rosa, el dia del sant de la mare de les seves filles. Crec que avui fa dos anys un altre ésser estimat d'aquesta família també va ser cridat a la casa del Pare.

Joan, quan arribis a dalt, on saps de sobres que seràs benvingut, els teus pares i el teu cunyat t'esperaran amb els braços oberts i tanta gent de l'Hospitalitat a qui tu un dia els vas donar les mans i no t'han oblidat.

Descansa en pau.

Demà dilluns a les 9.30 h se celebrarà la cerimònia religiosa a la parròquia de Sant Narcís.

* M. Carme Ribas i Mora. Filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia