Canals

Cent anys de llet i xocolata

Al llarg de més d'un segle, l'Antiga, la lleteria, granja o xocolateria segons prefereixin, ha mantingut la mateixa línia de negoci i han pogut gaudir d'una clientela molt estable

Oberta a final del segle XIX al carrer Argenteria 18, la granja l'Antiga, coneguda popularment com can Lletetes, es va traslladar a l'emplaçament actual, a la plaça del Vi, el juny del 1916, segons un anunci que apareix a l'antic Diario de Gerona. Antigament, l'edifici havia estat un hospital. A principi del segle XX es van especialitzar en iogurts i quefir i es van convertir en els distribuïdors de Danone a la ciutat de Girona.

La història més recent ens porta a l'any 1982, quan Narcís Comas, propietari d'un supermercat a Melianta, es va desplaçar a Girona amb la intenció d'obrir-hi un negoci i la casualitat el va portar a l'Antiga que, tot i que no es traspassava, els que ho regentaven, en Lluís i la Maria, no van trigar gaire a acceptar la seva oferta i traspassar-li el negoci. Narcís i la seva esposa, Teresa Traiter, es van quedar el local amb les dependentes i van continuar la mateixa línia dels propietaris anteriors del negoci. Hi van fer algunes reformes amb la intenció de retorna-hi l'aspecte que tenia en la primera meitat del segle XX, com es pot comprovar comparant les dues fotografies. La Teresa no tenia cap ganes de deixar el supermercat però reconeix que la tossuderia del seu marit ha estat la fortuna de la seva vida. La seva situació estratègica ha fet que es convertís en un lloc habitual de parada de polítics i d'actors de teatre.

Xocolateria l'Antiga
Any.
1895
història.
La llet, el iogurt, el quefir la nata i la xocolata han estat els productes que han marcat la vida d'aquest establiment al llarg de més d'un segle amb una de les clienteles més estables de la ciutat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.