Up

Un viatge al·lucinant

Estem acostumats que els genis de Pixar se superin a cada nou projecte. En la seva nova proposta ens regalen una altra meravellosa història que trenca esquemes: la del viatge que emprenen un avi i un nen dalt d'una casa flotant. Una versió lliure i moderna d'El Quixot, una pel·lícula ideal per disfrutar amb tota la família, grans i petits, i que ja va arrencar els primers aplaudiments unànimes de la crítica durant la sessió inaugural del passat festival de Canes.

El seu director, Pete Docter, guanyador d'un Oscar per Monstres S.A., i també guionista de les referencials Toy story 1 i 2, assegura que es va inspirar en un record infantil que el va marcar profundament: la imatge d'un globus que li acabaven de regalar desapareixent a les altures. Qui ho havia de dir, que aquell record innocent acabaria per art i màgia d'aquesta ment pensant en l'extraordinària història de Carl Fredricksen, aquest venerable venedor de globus de 78 anys que aconsegueix complir el somni de la seva vida enganxant milers de globus a casa seva i que surt volant a la recerca d'aventures cap a l'Amèrica del Sud. Ni l'inesperat polissó que té a bord, un petit noiet explorador de vuit anys que se li enganxa com una paparra, podrà impedir que el protagonista descobreixi mons perduts i extraordinaris en aquest carrusel d'emocions que és Up.

Direcció: Pete Docter i Bob Peterson. Gènere: Animació.
disney.go/disenypictures/up
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Up

«Up»

Gènere: Animació
Direcció: Peter Docter, Robert Peterson.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [ep]

Publicat a