Canals

Girona

GIRONÈS

La ciutat dels museus

Girona disposa de fins a sis equipaments museístics de notable qualitat

Girona és la ciutat dels museus. D’aquells que ens permeten conèixer la història i el llegat artístic de la ciutat, com ara el Museu Tresor de la Catedral; però també d’altres que li han donat una projecció internacional, com el Museu del Cinema. En total, fins a sis espais museístics que enriqueixen notablement la seva oferta cultural. A més a més, bona part d’aquests es troben en un perímetre molt reduït, per la qual cosa la visita conjunta resulta extraordinàriament senzilla.

El monestir de Sant Pere de Galligants acull una de les seus del Museu d’Arqueologia de Catalunya. A través de la col·lecció permanent, el visitant podrà descobrir peces que abasten un període ben ampli, des de l’aparició de l’home fins a l’època tardoromana. Un altre dels museus és el de la Història dels Jueus, que fa un incís especial en l’empremta que ha deixat aquesta comunitat a la ciutat de l’Onyar. Un dels tresors de l’exposició és una col·lecció de làpides hebrees que provenen del cementiri jueu de Montjuïc. Molt a prop d’aquest trobem el Museu d’Història de la Ciutat, en el qual es pot resseguir l’evolució de Girona des de la fundació romana fins a la recuperació de la democràcia el 1975. A pocs metres de distància d’aquest equipament trobem el Museu Tresor de la Catedral, amb algunes peces d’art religiós extraordinàries, com ara el Tapís de la Creació, del segle XII, o el Còdex del Beatus, del segle X. Gairebé a tocar, concretament al Palau Episcopal, trobem el Museu d’Art, el tercer en importància del país si tenim en compte la seva col·lecció de romànic i gòtic. L’oferta es complementa amb la Casa Masó i el Museu del Cinema. En el primer cas, s’emplaça a la casa natal de Rafael Masó, el gran arquitecte del noucentisme. Finalment, a l’antiga casa de les Aigües, just al centre del barri del Mercadal, es pot visitar la col·lecció de Tomàs Mallol, que permet resseguir els inicis del setè art, des de les primeres imatges en moviment fins al cinema actual.

 Cliqueu aquí per a més informació.

Una oferta conjunta

Els sis museus de la ciutat formen part d’una oferta conjunta i es poden visitar a un preu molt assequible. Si el visitant demana el tiquet M6, només ha de pagar el total de l’entrada al primer museu que es visiti, mentre que la resta surten al 50%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia