Canals

La força d'un grup

Presència

Una atalaia literària

Presència és una revista que acull tots els gèneres periodístics i que incideix en el territori però amb una mirada al món

Una de les apostes del setmanari és la secció de Llibres, amb un equip de col·laboradors que comenten des de la narrativa catalana fins a l'assaig, passant per la gastronomia, la poesia o el teatre

MELCIOR COMES

(Sa Pobla, 1980) és llicenciat en dret i en teoria de la literatura. Autor de diverses novel·les. És crític de narrativa catalana.


XAVIER CORTADELLAS

(La Bisbal d'Empordà, 1956), escriptor i professor. És director de la ‘Revista de Girona' i crític de literatura catalana.


DAVID PALOMA

(Terrassa, 1969), és doctor en filologia catalana i professor de llengua a la UAB. Fa ressenyes de llengua.


VICENÇ PAGÈS

(Figueres, 1963), escriptor i professor de la Pompeu Fabra. Premi Crexells 2010. Manté una columna d'opinió literària.


JORDI LLAVINA

(Gelida, 1968), llicenciat en filologia catalana, és escriptor i periodista. És autor de diferents llibres. Fa crítica de poesia.


GLÒRIA GORCHS

(Granollers, 1972). És bibliotecària i treballa a la biblioteca Roca Umbert de Granollers. Crítica de literatura juvenil i infantil.


XAVIER FERRÉ

(Reus), professor de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Crític de llibres d'història i d'assaig.

Al llarg dels anys Presència ha tingut una lògica evolució en els seus continguts. Si bé en els seus inicis era una revista obligatòriament polititzada, incidint també en les reivindicacions ciutadanes i culturals de l'època, avui el setmanari aposta per una informació de caràcter global, sense perdre mai de vista allò més proper. Els reportatges van molt lligats al fet local i a tots aquells aspectes del territori que ens condicionen la vida de cada dia.

Presència és una revista per llegir amb tranquil·litat durant tota la setmana, i amb aquest objectiu l'entrevista en profunditat i els reportatges van acompanyats de diferents planes d'opinió, en què participen regularment una quarantena d'escriptors i periodistes. L'editora vetlla perquè hi hagi intervencions des de tots els àmbits dels Països Catalans: d'Andorra al País Valencià i de la Catalunya del Nord a les Illes. En l'apartat d'entrevistes s'han de destacar les aportacions dels col·laboradors: Imma Merino, Josep M. Pascual, Xavier Cortadellas i Andreu Mas.

Una de les seccions més seguides és la de Llibres. Cada setmana, es publiquen un mínim de tres crítiques més un comentari literari de Vicenç Pagès, i una secció de novetats amb gran predomini de les publicacions en llengua catalana, tant de ficció com de no-ficció. Puntualment també es publiquen avançaments editorials. Als crítics habituals de Presència que surten ressenyats en aquesta mateixa plana, s'hi ha d'afegir el periodista i crític gastronòmic Salvador Garcia-Arbós i el crític teatral i professor de la Pompeu Fabra Enric Gallén.

Setmanalment també s'ofereix l'actualitat musical, a càrrec dels periodistes Xavier Castillón i Guillem Vidal, i un apartat d'art, amb comentaris sobre la producció artística contemporània, que coordina Maria Palau, i en què també intervenen la periodista Montse Frisach i la crítica Imma Prieto.

Martí Crespo coordina la secció La Xarxa, que va a càrrec del diari digital Vilaweb (grup que està associat a Revista Presència SL). I a la secció Vistes Fixes, el periodista Manuel Cuyàs reflexiona cada setmana a partir d'una fotografia lligada amb l'actualitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.