Canals

Urbà i d'aspecte simpàtic

Petit i amb reclam estètic, el nou Kia Picanto és un cotxe enfocat cap a la ciutat. Gasta molt poc i ha guanyat amplitud respecte del seu antecessor

Amb el nou Picanto, la primera de les tres estrenes de Kia per a aquest any, la marca coreana espera recuperar el lideratge del segment A que des del 2004 fins al 2007 li havia atorgat la primera generació d'aquest model. Amb una estètica que segueix la tendència de les creacions més recents de Kia (Soul, Venga i Sportage), el nou Picanto és 6 cm més llarg que el seu antecessor i ofereix més amplitud dins l'habitacle i un maleter de 200 litres de capacitat en configuració normal (27% més que abans).

I com que es tracta de gastar poca gasolina, Kia li ha cuidat el pes (10 quilos més lleuger), l'aerodinàmica (el Cx de 0,31 és un dels millors del segment) i l'ha dotat d'uns motors de gasolina austers i de baix manteniment. Entre les 2.000 unitats d'aquest model que Kia preveu vendre aquest any al mercat estatal, la majoria seran amb el motor més petit, de 3 cilindres, la qual cosa confirma l'enfocament eminentment urbà del Picanto. Amb aquest propulsor serà disponible en tres acabats (Basic, Concept i Drive), mentre que el nivell superior (Emotion) és exclusiu del propulsor 1.2. De sèrie, totes les versions tenen sis airbags, però per abaratir costos no disposen de control d'estabilitat. Això sí, la garantia és de set anys.

MOTORS (GASOLINA): 1.0 CVVT.
998 cc. 3 cilindres. 69 CV i 95 Nm. Consum: 4,2 l/100 km. CO2: 99 g/km.
1.2 CVVT.
1.248 cc. 4 cilindres. 85 CV i 121 Nm. Consum: 4,5 l/100 km. CO2: 105 g/km.
CANVI:
Manual, cinc marxes.
SUSPENSIONS:
McPherson / Eix de torsió.
FRENS:
Discos ventilats / Tambor.
LLARGADA, AMPLADA I ALTURA:
3,595/1,595/1,480 m.
PES:
850 kg.
PREUS:
De 9.290 euros (1.0 Basic) a 12.590 euros (1.2 Emotion), exclòs el descompte promocional de 1.500 euros.

Equipament esglaonat

Si la versió Basic respon al seu nom pel que fa a l'equipament, les Concept i Drive (10.590 i 11.140 euros, respectivament) justifiquen prou bé la diferència de preu. I el nivell superior (Emotion) presenta una dotació no habitual en utilitaris, amb òptiques de LEDS, Bluetooth, comandaments de la ràdio al volant i sensor de llums.

També amb tres portes

La gamma del nou Picanto també comprèn la carrosseria tres portes, més juvenil i amb un toc més esportiu. Segons previsions, arribarà a final d'estiu i costarà 300 euros menys que les versions equivalents de cinc portes. El que de moment no està previst comercialitzar al mercat estatal és el Picanto amb motor de gas liquat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.