Canals

Rodolfo Márquez, president de la Societat Coral Erato, parla dels cent cinquanta anys de l'entitat figuerenca

«Avui no tenim coral però la societat té bona salut»

A la sala de juntes de la Societat Coral Erato s'hi pot veure una fotografia da la primera ballada de sardanes que es va fer en un recinte militar. Era l'any 1989 i els protagonistes, les colles participants en la trobada, encerclaven el Castell de Sant Ferran. Rodolfo Márquez, antic coronel de l'exèrcit, avui presideix la societat coral i assegura que encara que avui els temps hagin canviat, «en aquest moment Erato està lliure de deutes, la qual cosa és una bona notícia per mirar amb bons ulls cap al futur.»

Desprès de 150 anys de vida, com està la societat?

«La Societat Coral Erato l'administra una junta de set persones, rep el suport de tres assessors externs i, a més, té 200 socis que paguen 22 euros l'any.»

L'Erato és una entitat amb una funció social; continua la coral?

«Ara mateix no tenim coral, la gent s'ha fet gran, no hi ha hagut relleu i les noves generacions estan per un altre tipus de música, l'únic que manté el càrrec és el director que, quan vol organitzar una cantada, va a buscar els antics membres de l'Erato que es reparteixen entre els diversos casals de gent gran de la ciutat.»

Quina és, l'aposta de futur?

«Hem mantingut l'aposta per la sardana. A l'Erato hi ha hagut colles importants com Nostra dansa, Petits Rebrolls, Empordà, Plana Riallera i avui es manté la Tramuntana. A més, hi ha les seccions de danses catalanes, esbart, música, dibuix i pintura, Joves Senglars, el club de billar Empordà, àrea de joventut, taller de psicologia i bar social, i continuem organitzant actes a Romanyà de l'Empordà, on tenim un terreny d'acampada. Si fem el balanç de la situació actual jo diria que la societat Erato té bona salut.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.