Canals

Les Fires i Festes de la Santa Creu farciran la capital de l'Alt Empordà d'actes des de dilluns 30 d'abril fins al 6 de maig

Figueres bullirà d'activitat durant una setmana

Es fa el concurs de fotografies Objectiu Figueres amb el punt de mira a les festes figuerenques

Les fires i festes de la Santa Creu estan a punt de començar i a partir de dilluns faran vibrar Figueres, amb tota una setmana festiva farcida d'activitats. Entre el 30 d'abril i el 6 de maig, la capital de l'Alt Empordà viurà al màxim la festa major, que s'ha concentrat en set dies per adaptar-se a la crisi. La retallada del pressupost ha fet reduir tres dies el programa però no ha afectat ni molt menys el nombre d'actes. Es manté el dels anys anteriors i fins i tot hi ha algunes novetats, com l'espectacle que el grup de teatre figuerenc Drakònia portarà el cap de setmana a la Rambla, les Justes del Rei Jaume I, un espectacle medieval que en què hi haurà cavallers, lluitadors, ballarines, músics, cercaviles i una fira medieval.

La Societat Coral Erato, que enguany celebra el cent cinquantè aniversari i que ha rebut la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, serà l'encarregada de donar inici a la festa amb el pregó del qual no s'han donat gaire detalls però que prepara moltes sorpreses. El que sí que sabem és que anirà amb el cavaller Quixot i la musa de la poesia, Erato. Serà a les vuit del vespre a la plaça de l'Ajuntament i anirà precedit de la cercavila de gegants i capgrossos pels carrers del centre històric, i també del ball de gegants de la ciutat a la plaça, en Janet i la Justa, dels gegants Gala i Dalí, el Drac i la Tramuntana.

A partir d'aquí, concerts, activitats, espectacles, fires, visites guiades –com la de la riera de Galligans–, exposicions, balls, rues i trobades de cotxes faran les delícies dels figuerencs i dels visitants, durant set dies. Destaquen les fires de l'1 de maig que organitza el Casino Menestral i que cada any atrauen milers de persones a la ciutat. I el mateix dia, la IAEDEN Salvem l'Empordà ha organitzat a la Rambla la +Festa, una jornada els beneficis de la qual aniran per a la defensa del territori empordanès. El pregó el faran els Hereus de l'Empordà i hi trobareu animació infantil, campionat de botifarra, concurs de llançament de pinyol d'olives, concurs de titius de vi i molt més. A més, a la Casa Cultural d'Andalusia han programat una sèrie d'actuacions al recinte firal i durant totes les festes es faran desenes d'activitats esportives i infantils.

I per als que busqueu la gresca a la nit, no us podeu perdre els concerts del Teatre el Jardí, la plaça de Catalunya i de l'Embarraca't. A barraques, aquest any hi haurà quinze concerts en sis nits entre els quals destaquen Celtas Cortos, Els Catarres, Lax'n'Busto i Mojinos Escozíos.

Aquest any, a part de viure al màxim les festes, recordeu-vos d'immortalitzar-ho tot amb fotografies per poder participar al concurs de fotos Objectiu Figueres, que posa el punt de mira a les festes de Santa Creu. Les tres millors imatges es premiaran amb aparells electrònics.

Canvis al dia de la comarca

El consell comarcal ha decidit enguany no fer el dinar de la comarca, en què cada any participaven els alcaldes, i en què es donaven els Premis Empordà. Igualment es farà la celebració i s'entregaran els premis però es canviarà el dinar per una copa de cava per tal d'estalviar i no fer una despesa d'aquest tipus en un moment que es reclama austeritat, expliquen en el consell. Pel que fa als premiats, la dinovena edició reconeix el pilot de motociclisme rosinc Maverick Viñales, que rebrà el premi Sirena. El director del Parc Científic de la UdG, Pere Condom, rebrà el premi Pastor. El premi Indiketa serà per a l'activista cultural de Vilafant Benvingut Ferrussola. Finalment, Lluís Puigbert, com a creador del personatge Pitu Tries, serà reconegut amb el Premi Tramuntana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.