Canals

La carpa de la plaça Catalunya, el teatre municipal El Jardí i el recinte a la carretera de Vilatenim, principals escenaris musicals

Quinze concerts programats en sis nits a l'Embarraca't

Celtas Cortos, Els Catarres, Lax'n'Busto i Mojinos Escozíos, entre els principals concerts de l'Embarraca't

Les actuacions musicals d'aquestes fires es repartiran principalment en tres escenaris: la carpa de la plaça de Catalunya, el teatre municipal el Jardí i l'Embarraca't, a la zona firal. A la carpa hi sonaran gèneres tan diversos com el folk de La Carrau (dijous) i un homenatge a Dire Straits i Creedence (dilluns, amb Sultans of Swing i Swamp Factory). Al teatre El Jardí s'alternaran concerts com el del Queen Symphonic Rhapsody (un espectacle que combina el rock de Queen amb la música clàssica, el divendres), i el concert de Moncho, el rei del bolero (dijous). El gros dels concerts pel públic jove però, seran els quinze concerts de les sis nits programades per a l'Embarraca't 2012. Entre els caps de cartell hi destaquen els Celtas Cortos (dilluns 30 d'abril), Els Catarres i Lax'n'Busto (divendres 4 de maig) i Mojinos Escozíos (dissabte 5 de maig). Bona part d'aquestes nits musicals arrencaran amb els grups teloners cap a dos quarts de deu de la nit, tot i que el divendres 4 de maig els concerts començaran amb un horari avançat, a dos quarts de deu del vespre, tenint en compte que la programació d'aquell dia (Els Catarres, Lax'n'Busto i Miquel del Roig), està pensada per a un públic més jove. Una de les novetats és que a l'organització han volgut apostar pel concurs de música jove Joan Trayter, concentrant-lo en un sol dia, l'1 de maig. Hi actuaran els tres finalistes seleccionats entre els grups que van fer arribar els seus treballs als organitzadors abans del 20 d'abril del 2012. Un jurat atorgarà un únic premi al millor grup, que consta de 1.000 euros, la gravació d'una maqueta als Estudis Musiclan d'Avinyonet de Puigventós i una actuació a l'Embarraca't 2013. La guanyadora del concurs de l'any passat, Jessica Mellado, que ja prepara disc, serà precisament l'encarregada d'encetar l'Embarraca't 2012, el dia 30, a dos quarts d'onze de la nit.

Crits orgàsmics

A banda de les actuacions musicals, aquest recinte, amb una quinzena de barraques d'entitats, també té programades activitats entre les quals destaquen els concursos Air Guitar (dilluns), concurs d'acudits (dimarts), i concurs de crits orgàsmics (dijous, a dos quarts de tres de la matinada). Enguany a l'Ajuntament han destinat 120.000 euros a l'espai de referència per al jovent durant les Fires i Festes de la Santa Creu 2012; un pressupost inferior als precedents, però tant l'Ajuntament com els organitzadors de l'Embarraca't coincideixen a valorar el «bon rotllo» que ha acompanyat els preparatius. El regidor de Joventut, Pere Giró, destaca la tasca de les entitats en l'organització de l'Embarraca't. Unes entitats que s'han dividit en tres comissions per encarregar-se d'infraestructures, grups musicals i comunicació, i consensuar els diferents aspectes de l'Embarraca't. Les entitats també han agraït que a l'Ajuntament hagin rebaixat el cost de la fiança que els barraquistes han d'assumir per participar-hi.

Per facilitar els desplaçaments fins a la zona firal de la carretera de Vilatenim, a part del bus nocturn interurbà, enguany també es posarà en servei una línia de bus nocturn des de Roses –amb parades a Empuriabrava i Castelló d'Empúries– fins a l'Embarraca't. El preu d'aquest servei serà de 2,95 euros i els horaris (a més de la programació completa de l'Embarraca't), es poden consultar en el portal web www.embarracatfigueres.cat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.