Canals

Jesús Novillo i Rafel Herrero han fet el cartell de les Fires i Festes de la Santa Creu d'aquest any

Un joc que permet el diàleg entre veïns

«Pel cartell de les Fires de la Santa Creu d'enguany, hem volgut fer una cosa especial, una proposta que representés l'esperit de la festa, molt senzilla gràficament, però que fos un element amb molta vida, sense limitar-nos a fer un cartell estàtic clavat a la paret.»

Amb aquesta declaració d'intencions, Jesús Novillo i Rafel Herrero, membres de l'estudi Dummiesgràfic, ens presenten el cartell de les fires del 2012. L'obra vol reflectir algunes de les característiques pròpies de qualsevol festa com la diversió, l'entreteniment, l'activitat i el joc, un aspecte, aquest últim, que ha donat origen a la idea.

«Hem plantejat el cartell com un joc. Està format per un conjunt de quatre cartells de petit format. Tres d'aquests cartells tenen la lletra F retallada, una lletra que funciona com a símbol de la ciutat i que té un significat especial ja que la trobem com a inicial del bloc principal d'informació: Figueres / Fires / Festes. El cartell restant (quart de la sèrie) conté la informació bàsica.»

Jesús Novillo explica: «El fet de retallar la lletra F, per tant, ens permet veure, a través del cartell, el que ens dóna a entendre que la mateixa ciutat de Figueres i els seus espais en seran protagonistes.»

Considera que es tracta d'una opció molt versàtil i dinàmica, ja que cada full és d'un color diferent i es poden combinar lliurement. Al carrer, on no hi ha limitacions d'espai, els fulls es poden disposar tant en vertical com en horitzontal, es poden col·locar en línia recta, en diagonal o formant un cartell de gran format. Amb vista als comerços, es pot combinar el full que conté la informació amb un dels fulls amb la lletra F retallada, i tindrem un cartell que s'ajusta a qualsevol espai.

Finalment, explica: «La nostra intenció és que els figuerencs i figuerenques es facin seu el cartell, de la mateixa manera que es fan seves les festes, que combinin els colors i les formes buscant un joc i un diàleg entre veïns, alegre i divertit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.