Joan Viñas Bona

Locutor de ràdio i polític, havia nascut a Girona el 21 de gener de 1918 al carrer Claveria 11. Va treballar com a mestre i com a procurador als tribunals fins que, al final dels anys quaranta, va entrar a Radio Nacional. Va ser un dels pioners de la ràdio en directe durant el franquisme. Va retransmetre misses, esdeveniments esportius, desfilades i trobades rituals. Va ser rapsoda, esportista i, sobretot, un gran comunicador i mobilitzador. El popular «senyor Viñas», va aconseguir un gran èxit amb la campanya benèfica de RNE a Barcelona contra la misèria el 1947 que iniciava indefectiblement amb la cantarella «queridos niños i niñas del corazón...» i que va mobilitzar milers de persones.

El 1951 va iniciar les retransmissions esportives que posteriorment van continuar Miguel Ángel Valdivieso i Fèlix Pons. Va participar en un popular programa musical Fantasía al costat de Jorge Arandes, Federico Gallo, Maruja Fernández, Luis Pruneda i J.A. Fernández Abajo. Va ser subdirector i cap de programes de RNE, i va participar a TVE des de Miramar. Va guanyar tres vegades el premi Ondas de Radio Barcelona de la SER. Era membre de l'orde de Sant Silvestre. Medalla del President Macià, i medalla de plata de la Creu Roja. Cap al final de la seva vida CiU el va fitxar per la política i va aconseguir un escó de diputat al Parlament de Catalunya. Va morir a Barcelona el 2002, als 84 anys.

Joan Viñas Bona
Època:
Girona 1918 - Barcelona 2002.
Activitat:
Locutor de ràdio.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.