Canals

Les habilitats més valorades al mercat laboral

Creativitat, capacitat d'adaptar-se, polivalència i habilitats comunicatives, entre les competències més demandades

Barcelona. (Redacció).- El món actual és una roda de permutes. El desenvolupament de les noves tecnologies i la internacionalització estan permetent l'apertura de nous horitzons. Innovar no és només ja una qüestió material, sinó que s'està establint en la manera d'actuar de les persones. El món canvia constantment i el canvi comporta transformació i adaptació.

Les necessitats actuals del mercat laboral han provocat que els requisits competencials siguin cada cop més desafiants. Les empreses estan exigint habilitats relacionades amb la situació actual. Depenen dels estudis que estiguem duent a terme, les demandes són diferents. No obstant això, les següents són les més valorades:

1. Creativitat i innovació. Es busquen professionals que s'enfrontin a l'activitat laboral de forma proactiva, que siguin capaços d'activar nous mecanismes empresarials. Que inventin, que aportin, que busquin alternatives a allò que ja coneixem.

2. Capacitat per a treballar en un entorn canviant. Aquesta competència està estretament lligada amb la capacitat de prendre decisions. És important presentar-se i intervenir de manera decisiva i oberta a múltiples reptes.

3. Adaptabilitat. Has de poder demostrar el teu potencial d'autoaprenentatge, capacitat de reciclatge o habilitats multidisciplinàries cap al canvi.

4. Flexibilitat i polivalència. Es demana que siguis capaç de treballar en diferents llocs de feina. La ubicació geogràfica o la disposició a moure't i fins i tot a canviar de sector i professió, tenen a veure amb aquestes habilitats.

5. Habilitats relacionals i comunicatives.

6. Tenir una rica faceta cultural. Ser eficaç en la comprensió i interrelació de diferents cultures.

7. Experiència. És important que mostris allò que t'han aportat tots els projectes que has anat realitzant.

8. Capacitat de fabricar la teva pròpia marca. Has de pensar en noves solucions i generar-te més volum de feina.

9. Mobilitat geogràfica. Les empreses comencen a veure-ho com alguna cosa pertanyent al lloc de treball.

Quines d'aquests treballaràs durant aquest any?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia