Canals

Liderar, tot un art

Responsabilitzar-se de tot el procés, transmetre i exigir la perfecció, són algunes actituds presents al perfil de líder

Barcelona. (Redacció).- «No hem sigut els primers, però serem els millors», Steve Jobs. Si preguntem a cent persones quina creuen que és l'empresa líder al mercat, probablement totes elles coincidiran: Apple. El llegat de Steve Jobs segueix al peu del canó i el seu personatge és un clar exemple de lideratge i èxit.

Walter Isaacson, en el seu llibre Steve Jobs. Lecciones de liderazgo, mostra una llista sobre alguns trets presents en el perfil de qualsevol líder, i considerem important tenir present alguns d'ells:

1. Concentra't i simplifica. Vivim en un entorn heterogeni, on és impossible abastar-ho tot. Per això és crucial tenir la capacitat de veure on pot estar el teu públic objectiu i on pots arribar a estar més a gust. Concentra't en ells i simplifica. Qui molt abraça, poc estreny.

2. Responsabilitza't de tot el procés. Un líder té la capacitat de crear responsabilitats i delegar-les al complet. Això no implica desentendre's. S'ha de ser darrere de tots els moviments i decisions i vetllar perquè es compleixin com és degut.

3. Quan et quedis enrere, fes un salt endavant. Mai et rendeixis. Un clar exemple és Apple: anaven un pas enrere, hi havia empreses molt competitives al mercat, i realment van fer un gran salt endavant fins a convertir-se en els primers.

4. Distorsiona la realitat. Mira més enllà de les coses. Utilitza el pensament lateral. Un ordinador pot ser només un ordinador o pot ser molt més, depèn de com ho enfoquis. Si Apple és al TOP de les empreses, és per haver sabut distorsionar la realitat i donar-li un nou enfocament a la seva marca, fent que la gent la vulgui no pels seus productes sinó per allò que respira la companyia.

5. Transmet. Sobretot comunica i transmet tots els valors i missatges necessaris. Apple torna a ser un clar exemple d'empresa que ha sabut transmetre a la perfecció tots els seus valors i fer que arribin als consumidors i els comparteixin.

6. Exigeix la perfecció. Conformar-se a arribar a mig camí mai és suficient. Podem posar d'exemple els exàmens de la universitat, si aspirem a aprovar amb un cinc justet l'assignatura, pot ser que ens quedem a mitges i arribem a suspendre, en canvi si ens marquem arribar al 10, potser no ho aconseguim però haurem arribat al 8 i potser a la pròxima arribem al 10, a la perfecció.

7. Treballa amb els millors. Si vols tenir bons resultats, bon ambient de treball, aconseguir els teus objectius i un llarg etcètera, busca als millors i ho aconseguiràs. A més, quan deleguis feina estaràs tranquil perquè saps que el treball està en bones mans.

8. Fomenta la comunicació personal. Dins d'un grup, la comunicació és clau per a controlar què està passant, per a transmetre la informació necessària, per a la motivació entre els membres, per a l'expressió emocional... Comunicar-se bé és clau.

9. Combina diferents disciplines. Està demostrat que treballant diferents perfils, el resultat pot ser molt reeixit. D'aquesta manera, els punts de vista sobre una mateixa cosa poden ser diferents. A la universitat ho podem comprovar si agafem un grup de cinc alumnes de diferents carreres i els posem davant d'un problema, la manera de trobar la solució serà diferent entre tots ells.

10. Segueix famolenc. Quan aconsegueixis el teu objectiu, marca-te'n un de nou, i a poder ser vés augmentant el grau d'aspiració i amb això anirà augmentant el grau de satisfacció.

«Les persones que estan prou boges per pensar que poden canviar el món, són les que el canvien».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia