Canals

La riquesa termal impulsa el turisme de salut i benestar

Quinze balnearis han creat la marca Balnecat de turisme de salut

Catalunya és un dels grans centres termals d'Europa. Les propietats de les seves aigües mineromedicinals han atret, ja des de l'època dels romans, multitud de visitants i han consolidat l'aigua com a element clau en la promoció turística de Catalunya. Gràcies a aquesta riquesa natural, Catalunya ha pogut desenvolupar una oferta variada de salut i benestar en els balnearis o termes, els centres de benestar integral (wellness), els centres de talassoteràpia i els centres mèdics i de salut.

Sens dubte, els balnearis en són un dels elements protagonistes. A Catalunya n'hi ha 18 de tradicionals, amb més de 2.000 places, situats en entorns naturals de gran bellesa com Benifallet, Caldes d'Estrac, Caldes de Malavella, Caldes de Montbui, la Garriga o Sant Hilari Sacalm. Enguany 15 dels establiments inscrits a l'Associació de Balnearis de Catalunya s'han unit per crear Balnecat, la nova marca comercial de turisme de salut de Catalunya

L'oferta termal s'emmarca dins l'anomenat turisme mèdic, que ha guanyat pes gràcies a una oferta d'atenció mèdica de qualitat capaç d'atraure visitants de tot el món, i especialment de mercats emergents com Rússia o el Pròxim Orient. Al voltant d'aquesta oferta s'hi ha consolidat el Barcelona Centre Mèdic, una iniciativa pionera a Europa que agrupa una vintena de clíniques i hospitals catalans de referència internacional i que col·labora en la promoció amb l'Agència Catalana de Turisme.

En aquesta tasca de promoció també actua el Club de Turisme de Salut i Benestar, que agrupa empreses, entitats i organitzacions vinculades a aquest sector.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.