Necrològiques

Mossèn Antoni Viñas i Tarrés

Prevere

Mossèn Antoni Viñas i Tarrés va néixer a Girona el 4 de gener del 1932. Va fer estudis eclesiàstics al seminari de Girona i va ser ordenat prevere a l'església de Sant Martí del seminari el 8 de juliol del 1956. Va exercir el ministeri sacerdotal com a vicari a la parròquia d'Arbúcies, a Sant Pere de Figueres i a Santa Susanna del Mercadal de Girona. El 1960 va entrar com a missioner a la Casa Missió de Banyoles, on va ser fins al 1966, quan va anar dos anys de missioner a Colòmbia per després tornar a Banyoles.

El 1970, després d'una petita estada com a vicari a Llagostera, va anar a Guatemala, on va fer diversos serveis en parròquies, a la pastoral familiar i al seminari menor.

El 1977 es va traslladar a Nova York com a vicari d'una parròquia, on va ser fins al 1981, quan va anar a Madrid a fer un curs pastoral.

Va tornar a la diòcesi el 1982, on exercí de rector al Port de la Selva, a la Vall de la Santa Creu i a Selva de Mar. El 1988 va ser nomenat rector del Pont Major fins al 1991, quan va tornar a Nova York.

El 1992 va exercir el ministeri primer a Costa Rica per després continuar a Colòmbia com a assessor de pastoral familiar. El mateix servei que del 1966 al 1977 va exercir a San Pedro de Sula, a Hondures.

El 1988 va tornar a casa i, després de ser rector de Jafre i les Olives, un any més tard va ser nomenat rector de Vilamacolum i, el 1999, de Sant Miquel de Fluvià i Sant Mori fins al 2010, en què es va jubilar a Girona.

Va morir ahir, dijous 13 de març, a la residència sacerdotal Bisbe Sivilla de Girona.

La missa exequial tindrà lloc demà dissabte, 15 de març, a les 11 del matí, a l'església del Mercadal de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia