Necrològiques

Recordant l'Antonio Baró i Puig

Sabater del Barri Vell de Girona i amic

Divendres els gironins varen dir adéu a l'Antonio Baró, un dels descendents de la nissaga de les sabateries Baró, fundades a Girona l'any 1893 per un sabater de Sant Jordi Desvalls que es va establir al carrer de Fontanilles.

L'any 1961 l'Antonio Baró es va casar amb la Victòria Valls i varen obrir una sucursal al carrer de l'Argenteria, al costat de la merceria El Barato. Aquestes dues botigues han passat a formar part de la joieria Quera. De l'èxit d'aquell nou establiment, tres anys mes tard, el 1964, varen obrir una tercera botiga, al carrer Nou, decorada pel germà petit, en Joan Baró, al cel sia, que més tard va obrir la famosa discoteca de màquina a Montjuïc.

Recordo l'Antonio i la Victòria, que venien els diumenges al matí a esmorzar amb la mainada petita. L'Antonio sempre anava a donar una ullada a la botiga. Vaig estar tants anys en aquell indret que la gent que el conformava va quedar-se a les meves retines: capses de sabates amunt i avall, que de ben segur portaven d'una botiga a l'altra.

L'Antonio i la Victòria eren la tercera generació. Ara, en aquests moments, es troben amb la quarta, tota una odissea en els temps que vivim, i més quan veiem que les botigues no duren ni de la nit al dia. Per això valoro molt la gent que va obrir en temps difícils, com els nostres pares, i en aquest cas, encara més.

L'Antonio ens ha deixat, i força jove, però penso que ho ha fet tranquil, ja que té a les botigues la quarta generació, els seus fills, en Toni i la Victòria, que per tradició porten els mateixos noms del pares. Els gironins hem de desitjar i creure que podrem gaudir de les sabateries Baró molts anys més.

Antonio, quan es retrobi amb els que l'han precedit, podrà explicar-los com ha canviat el món del calçat.

Descansi en pau.

* M. Carme Ribas i Mora, filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia