Josep Ametller Viñas

Josep Ametller Viñas va néixer a l'any 1832. Era fill d'una de les famílies patrícies de la ciutat i germà de Joaquim Ametller Viñas, farmacèutic, que tenia la botiga a la Cort Reial.

Va ser un dels metges més reputats de Girona i es va casar amb Carme de Batlle. Tot i que va exercir durant 10 anys a la ciutat de Madrid, del 1856 al 1866, on va arribar al càrrec de secretari de l'Acadèmia Nacional de Medicina l'any 1866 va tornar a Girona. Dos anys abans havia contribuït decisivament en la organització del primer congrés mèdic que es realitzava a l'estat espanyol, tota una fita històrica.

Va guanyar prestigi i va tenir renom, sobretot quan es va implicar en la vida ciutadana, presidint la junta antiesclavista, com a subdelegat de Medicina o bé presidint la confraria de Sant Vicenç de Paul.

També va ser un bon literat. Entre els seus treballs destaquen els dedicats a l'hipocratisme (1858-59) i a la toxicologia del treball (1857). Va escriure obres històriques com ara Don Alfonso V d'Aragó a Itàlia i La crisis religiosa del siglo XV. Josep Ametller, va cultivar també la crítica d'art.

Josep Ametller Viñas
Època:
Girona, 1832-1901
Activitat:
Metge i literat. Organitzador del primer congrés mèdic espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.