Josep Colomer Martí

Josep Colomer, nascut a Girona l'any 1907, es va formar al Grup Escolar, una institució pedagògica del liberalisme gironí. Va ser deixeble de Silvestre Santaló, i de jove es va anar a formar a l'Escola de la Llotja de Barcelona i amb Josep Aguilera a Girona. Durant la República va ser un dels fundadors de la Fira Comercial i Agrícola de Girona i, juntament amb el seu amic Francesc Gallostra, va posar en funcionament la llibreria i sala d'exposicions Garbí, lloc habitual de reunió dels intel·lectuals gironins durant els anys trenta.

Durant la Guerra Civil va cedir obres seves en favor del Socors Roig Internacional, i un cop acabada, es va casar amb Carme Sanz de Banyoles i va traslladar el seu domicili a Barcelona, ciutat on va treballar com a dissenyador de mobles i també com a decorador.

Un cop va haver tornat a Girona, es va dedicar a realitzar les obres de Síntesi, en què en cada una intentava resumir l'esperit d'una època, de l'obra d'un artista i fins i tot de la història de la pintura. Durant els anys cinquanta i seixanta, Pep Colomer va influir notablement en les noves generacions d'intel·lectuals i artistes gironins. La darrera exposició de l'artista en vida va ser a la primavera de l'any 1991, quan va fer donació a Girona de la seva caseta a la vall de Sant Daniel, i va decidir que es diposités al Museu de la Ciutat el seu extens fons d'art, ja fos d'obra pròpia, o cedida pels seus amics.

Josep Colomer Martí
Època:
Girona, 1907-1994
Activitat:
Pintor, decorador, publicista
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.